10 Περίεργα πράγματα που παθαίνει το σώμα σας εν ώρα πτήσης, κάθε φορά που ταξιδεύετε με αεροπλάνο

Επιτέλους, έφτασε η ώρα να πετάξετε σε έναν ωραίο προορισμό με θερμό κλίμα και δε βλέπετε την ώρα να βρεθείτε στον αέρα. Ωστόσο, ορισμένοι συνδέουν αυτή τη διαδικασία με πολλή ταλαιπωρία.

Αποφασίσαμε να μάθουμε πως οι αεροπορικές πτήσεις επηρεάζουν το σώμα μας, και βρήκαμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα.

Πρησμένα πόδια

Στη καμπίνα δεν μπορούμε να κινηθούμε ελεύθερα, τεντώνοντας τα άκρα μας. Δυστυχώς, η έλλειψη κινητικότητας συμβάλλει στη στασιμότητα του αίματος στα κάτω άκρα, που στην καλύτερη περίπτωση θα προκαλέσει οίδημα, και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί να προκληθεί θρόμβωση.

Αυτό μπορεί να αποφευχθεί, αν κατά καιρούς απλώνετε στα πόδια σας και επιτρέπετε στο αίμα να κυκλοφορεί.

Αλλαγή γευστικών προτιμήσεων

Οι επιστήμονες έχουν βρει ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης, περιοχές του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τις γευστικές μας προτιμήσεις, αρχίζουν να λειτουργούν διαφορετικά. Ακόμη και μανιώδεις γλυκατζήδες εν ώρα πτήσης μπορεί να θελήσουν πίτσα και ντοματοχυμό.

Δυσοσμία του στόματος

Εξαιτίας της αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια της πτήσης, το σώμα μας παράγει λιγότερο σάλιο. Αυτός είναι ο λόγος που στο στόμα μας πολλαπλασιάζονται βακτηρίδια, προκαλώντας μια δυσάρεστη οσμή.

Μπορείτε να αποφύγετε τις επιπτώσεις αυτές, αν κατά τη διάρκεια της πτήσης καταναλώνετε μόνο υγιεινές τροφές και μασάτε τσίχλα μέντας.

Παρουσιάζονται δερματικά προβλήματα

Μια άλλη συνέπεια της αφυδάτωσης είναι η ξηρότητα του δέρματος και τα σπυράκια. Η επιδερμίδα γίνεται θαμπή σε ξηρό περιβάλλον, και ως εκ τούτου, παρουσιάζονται δερματικά προβλήματα.

Μπορείτε να εξαλείψετε τέτοια προβλήματα, αν κατά τη διάρκεια της πτήσης εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα.

Νιώθετε ζάλη

Κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να παρουσιαστεί ζάλη, ναυτία και εμετός. Αυτό συμβαίνει λόγω του γεγονότος ότι η στατική εικόνα που βλέπουμε, δεν ταυτίζεται με την κίνηση που αισθάνεται το εσωτερικό του αυτιού μας, και το σώμα βρίσκεται υπό υψηλή πίεση.

Μπορείτε να μειώσετε τις επιπτώσεις, αν επιλέξετε θέσεις στο φτερό του αεροσκάφους, που βρίσκονται δίπλα στο παράθυρο.

Η κίνηση του εντέρου γίνεται προβληματική

Η έλλειψη κινητικότητας, μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα και φούσκωμα. Ο μεταβολισμός επιβραδύνεται και η μεταβολή της πίεσης προκαλούν ασυνήθιστο ρυθμό στα κυκλοφορούντα αέρια.

Η λύση είναι να μειώσετε τη θερμιδική πρόσληψη και την περιοδική αύξηση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η ακοή αμβλύνεται

Λόγω της αλλαγής της πίεσης στο αεροπλάνο βουλώνουν τα αυτιά μας. Αν εκείνη τη στιγμή δεν κάνουμε τίποτα, ο αέρας αρχίζει να πιέζει περισσότερο, προκαλείται απώλεια ακοής και πόνος.

Μπορείτε να απαλλαγείτε από την ταλαιπωρία αν τρώτε τσίχλες ή καραμέλες. Αυτά διεγείρουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο κατά την κατάποση θα απελευθερώσει λίγο αέρα.

Ξαφνικά νιώθετε πονόδοντο

Πολλοί ταξιδιώτες πτήσεων έχουν παρατηρήσει ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης αρχίζουν να νιώθουν πονόδοντο. Η αιτία είναι η ίδια η διαφορά πίεσης, εξαιτίας της οποίας ο αέρας εισχωρεί σε μικρές τρύπες, και ασκείται πίεση στο εσωτερικό του δοντιού.

Η λύση είναι να επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας πριν ταξιδέψετε.

Καταναλώνουμε επικίνδυνα βακτήρια

Παρά τις προσπάθειες για την προστασία του νερού από της αεροπορικές εταιρείες, που παρέχεται επί του σκάφους, τα περισσότερα υγρά μπορεί να κρύβουν επικίνδυνα εντερικά βακτήρια.

Για να αποφευχθεί η μόλυνση, κατά τη διάρκεια της πτήσης θα πρέπει να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και να αποφύγετε την επαφή των τροφίμων με την επιφάνεια του τραπεζιού.

Γινόμαστε πιο νευρικοί

Ακόμη και όσοι που δεν φοβούνται τα αεροπορικά ταξίδια, όταν επιβιβάζονται στο αεροσκάφος γίνονται σοβαροί και μερικές φορές κακοί. Η αιτία είναι ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν εξαρτάται από εμάς ασφάλεια, και αυτό προκαλεί μια ανησυχία.

Μπορεί να σας βοηθήσει να αποσπάσετε τη προσοχή σας, αν διαβάσετε ένα ενδιαφέρον βιβλίο, δείτε ταινία ή κοιμηθείτε.

Credit: Adme

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα