10 Μοναδικά Αξιοθέατα που Πρέπει οπωσδήποτε να Επισκεφτείτε γιατί σε λίγα Χρόνια θα έχουν Εξαφανιστεί.

Μας λένε τόσο συχνά για την υπερθέρμανση του πλανήτη, για την αλλαγή του κλίματος, των τοπίων και το επίπεδο των ωκεανών που πλέον τα θεωρούμε δεδομένα, χωρίς να σκεφτόμαστε τη σημασία και τους κινδύνους αυτών των αλλαγών.

Σας παρουσιάζουμε πως θα μοιάζουν στο κοντινό μέλλον 10 γνωστά μέρη, τα οποία απειλούνται με εξαφάνιση.

Νησί του Πάσχα, Χιλή

Σήμερα το Νησί του Πάσχα περνάει δύσκολες στιγμές. Αυτό συμβαίνει λόγω της μεγάλης εισροής των τουριστών που αφήνουν πίσω τους βουνά από σκουπίδια, προκαλώντας έτσι ζημιές στα πέτρινα αγάλματα και την εύθραυστη οικολογία του νησιού.

Ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Το ηφαίστειο Κιλιμάντζαρο είναι το υψηλότερο όρος της Αφρικής, καλυμμένο με χιόνι. Το χιόνι λιώνει ραγδαία τα τελευταία 100 χρόνια, και η καθίζηση δεν έχει αρκετό χρόνο για να αντισταθμίσει αυτή τη διαδικασία. Με αυτό το ρυθμό, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι μέχρι το 2033 το χιόνι στο ηφαίστειο θα λιώσει εντελώς και θα χάσει για πάντα την αρχική του μορφή.

Νησί Culebra, Πουέρτο Ρίκο

Παλιότερα, το Αμερικανικό Ναυτικό χρησιμοποιούσε το νησί για ασκήσεις βομβαρδισμών, γεγονός που είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιιού. Το 1975, ο βομβαρδισμοί σταμάτησαν, αλλά ο μαζικός τουρισμός έχει
κακή επιρροή σε ένα μάλλον ασταθές περιβάλλον. Το οικοσύστημα του νησιού βρίσκεται υπό την απειλή της εξαφάνισης.

Μαδαγασκάρη

Αναμένεται ότι μέχρι το 2025 όλα τα δάση θα περιοριστούν, αν δεν σωθούν. Στο νησί υπάρχουν είδη ζώων που δεν έχουν ακόμα μελετηθεί. Υπάρχουν πιθανότητες ότι θα εξαφανιστούν πριν καν μελετηθούν.

Σινικό Τείχος της Κίνας

Το Σινικό Τείχος επισκέπτονται εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, και πολλοί παίρνουν μαζί τους μια πέτρα ως ενθύμιο. Ορισμένα τμήματα του τείχους υπόκεινται σε πράξεις βανδαλισμού, και οι πέτρες αφαιρούνται για να πωληθούν στη μαύρη αγορά. Οι αγρότες διαλύουν το τείχος για τις καλλιέργειές τους. Άλλες τοποθεσίες έχουν καταστραφεί από τη διάβρωση, εξαιτίας των αμμοθυελλών. Το 22% του τείχους έχει ήδη εξαφανιστεί, και αυτό αντιστοιχεί περίπου σε 2.000 χιλιόμετρα.

Bagan, Μιανμάρ

Το Bagan φιλοξενεί πάνω από 2.000 βουδιστικούς ναούς και παγόδες που χτίστηκαν τον 6ο και 7ο αιώνα. Από το 1995, 2008 εκκλησίες ενεργά αποκαταστάθηκαν, αλλά η εισροή τουριστών ακολούθησε αργότερα. Πολλοί πειράζουν τις παγόδες για καλή τύχη ή μια όμορφη selfie, γεγονός που οδηγεί στην καταστροφή των αρχαίων κτιρίων.

Nuuk, Γροιλανδία

Το Nuuk είναι η πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, όπου βασιλεύει το χιόνι και οι πολικές αρκούδες. Η κυβέρνηση προτίθεται να επαναλάβει την παραγωγή πολύτιμων λίθων, που θα οδηγήσει στην κατασκευή ορυχείων και γεωτρήσεων, και θα αλλάξει σημαντικά το περιβάλλον. Επίσης, από το 2100, θα μπορούσαν να λιώσουν οι παράκτιοι πάγοι της Γροιλανδίας, και η πρωτεύουσα βρίσκεται ακριβώς στην άκρη του νησιού.

Λίμνη Νικαράγουα

Η Νικαράγουα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου ζουν καρχαρίες του γλυκού νερού. Τον Ιούλιο του 2014, η κυβέρνηση ενέκρινε την κατασκευή της διώρυγας στη Νικαράγουα. Το έργο θα συνδέσει τους ωκεανούς του Ειρηνικού και του Ατλαντικού. Εκατοντάδες χωριά εκκενώθηκαν και μεταφέρθηκαν. Αναμένεται να χαθούν περισσότερα από 0,5 εκατομμύρια εκτάρια δάσους και υγροτόπων.

Σεϋχέλλες

Σταδιακά, το νερό πλημμυρίζει τις παραλίες στις Σεϋχέλλες. Οι αλλαγές του κλίματος και το επίπεδο της θάλασσας οδηγεί στην εξαφάνιση των κοραλλιών, τη διάβρωση των πετρωμάτων και η άμμος των νησιών φεύγει στον ωκεανό. Οι επιστήμονες λένε ότι είναι ζήτημα χρόνου, οι Σεϋχέλλες να εξαφανιστούν κάτω από το νερό.

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος της Αυστραλίας

Η υπερθέρμανση του πλανήτη απειλεί σημαντικά τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο: η θερμοκρασία του νερού έχει αυξηθεί τουλάχιστον κατά 1 ° C πάνω από την κανονική θερμοκρασία και τα φύκια πεθαίνουν και τα κοράλλια υποφέρουν από την έντονη ηλιακή ακτινοβολία. Μαζί τους θα εξαφανιστούν και οι άλλοι κάτοικοι αυτού του τόπου.

Credit: Adme

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα