Τότε και Τώρα: Δείτε ΠΟΣΟ έχουν Λιώσει οι Παγετώνες της Ανταρκτικής, μέσα από 14 Σοκαριστικές Φωτογραφίες!


Στις αρχές της δεκαετίας του 1900, οι παγετώνες της Αρκτικής ήταν το πιο μυστηριώδες και ανεξερεύνητο θαύμα της φύσης. Πάνω από 100 χρόνια έρευνας, εξερεύνησης και εκμετάλλευσης αργότερα, οι παγετώνες αποτελούν απόδειξη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο Christian Αslund, ένας Σουηδός φωτορεπόρτερ που δουλεύει με την Greenpeace, συγκέντρωσε μερικές φωτογραφίες από τους αρχικούς παγετώνες στο Svalbard της Νορβηγίας, από το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο και τις αντιπαράθεσε δίπλα στις δικές του φωτογραφίες τραβηγμένες στις ίδιες ακριβώς θέσεις, από το 2002.

Οι διαφορές μεταξύ των φωτογραφιών, ήταν απίστευτες. Χρησιμοποίησε τις σειρές φωτογραφιών για να προωθήσει το #MyClimateAction, μια καμπάνια του National Geographic και να ενθαρρύνει τη συζήτηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Το έκανε επίσης και ως διαμαρτυρία ενάντια στις Νορβηγικές εταιρείες γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική που λιώνει.

Δείτε τη σύγκριση μεταξύ των φωτογραφιών παρακάτω:

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Credit: BoredPanda

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα