Σημαντικό! Δείτε ΠΟΙΑ είναι η πιο Ασφαλής Θέση για να Καθίσετε, σε 7 Διαφορετικά Μέσα Μεταφοράς

Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν μετακινούμαστε σε κάποιο μέσο μεταφοράς, σκεφτόμαστε πρώτα την άνεση κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ασφάλεια, επειδή υπάρχουν μέρη, όπου η πιθανότητα να υποστούμε κάποιο ατύχημα είναι πολύ μικρότερη σε κάθε μορφή μέσων μεταφοράς.

Σας προτείνουμε ποιες θέσεις πρέπει να προτιμάτε και ποιες να αποφεύγετε σε 7 είδη οχημάτων, των οποίων η ασφάλεια έχει καθοριστεί με βάση διάφορες μελέτες και στατιστικά στοιχεία.

Αυτοκίνητο

  • Ασφαλή μέρη: στο κάθισμα πίσω από τον οδηγό και στο κέντρο, καθώς αυτά τα μέρη σε μια μετωπική σύγκρουση εκτίθενται λιγότερο.
  • Επικίνδυνες θέσεις: κοντά στον οδηγό, καθώς σε μια σύγκρουση, ο οδηγός αντανακλαστικά προσπαθεί να αποφύγει, και ο κίνδυνος μετατοπίζεται στο άτομο που κάθεται δίπλα.

Μίνι λεωφορείο

  • Ασφαλή σημεία: πίσω από τον οδηγό, καθώς κατά το φρενάρισμα είναι λιγότερο πιθανό να χτυπήσει το κεφάλι του στο κάθισμα.
  • Επικίνδυνες θέσεις: κοντά σε παράθυρα και πόρτες, καθώς σε μια σύγκρουση, οι επιβάτες μπορούν να κοπούν ή να καρφωθούν σε σπασμένα γυαλιά. Θα πρέπει να αποφεύγετε να κάθεστε δίπλα στον οδηγό.

Τρόλεϊ

  • Ασφαλή μέρη: στη σειρά δίπλα στο διάδρομο (στην περίπτωση της κυκλοφορίας στα δεξιά), καθώς η αντίθετη κυκλοφορία κινείται στα αριστερά, και ως εκ τούτου είναι λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν σοβαρά κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης. Επίσης, θεωρούνται ασφαλείς θέσεις στη μέση της καμπίνας, όπου οι θέσεις είναι τοποθετημένες αντίθετα με την κυκλοφορία.
  • Επικίνδυνες θέσεις: κατά τον ίδιο τρόπο όπως στο μίνι λεωφορείο, δεν πρέπει να κάθεστε κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε να μην τραυματιστείτε από σπασμένα γυαλιά.

Αστικό λεωφορείο

  • Ασφαλή μέρη: το δεξιότερο μέρος στη μέση του σαλονιού, που βρίσκεται στην κατεύθυνση του ταξιδιού, επειδή είναι περισσότερο απομακρυσμένο από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
  • Επικίνδυνες θέσεις: στις δύο πρώτες σειρές των καθισμάτων, καθώς στο τεράστιο παρμπρίζ μπορούν να πέσουν συντρίμμια. Το ίδιο ισχύει και για τα καθίσματα κοντά στα παράθυρα και τις πόρτες. Οι πίσω σειρά καθισμάτων είναι επικίνδυνες σε περίπτωση οπίσθιας σύγκρουσης.

Τρένο

  • Ασφαλή σημεία: κοντά στο κέντρο της αμαξοστοιχίας. Επιλέξτε τα μεσαία βαγόνια, καθώς σε μια σύγκρουση του πρώτου και του τελευταίου βαγονιού μπορούν να εκτροχιαστούν ή να συντριβούν.
  • Επικίνδυνες θέσεις: θέσεις που είναι αντίθετα στην κατεύθυνση της κίνησης, καθώς κατά το φρενάρισμα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες οι επιβάτες να πέσουν.

Πλοίο

  • Ασφαλή μέρη: το κατάστρωμα και οι καμπίνες που είναι πιο κοντά σε αυτό, καθώς το πάνω μέρος του πλοίου βυθίζεται κάτω από το νερό τελευταίο.
  • Επικίνδυνες θέσεις: οι χαμηλότερες καμπίνες, καθώς κατά την εισροής υδάτων από μια πρόσκρουση σε βράχια, το νερό αρχίζει να μπαίνει από όλες τις ρωγμές και η έξοδος από εκεί πολύ πιο περίπλοκη.

Αεροπλάνο

Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι το τμήμα της ουράς είναι λιγότερο επικίνδυνο από τις πρώτες θέσεις του αεροσκάφους.

Το σημαντικό κατά την μετακίνηση με κάποιο μέσο είναι μην παραδοθείτε στην παράνοια. Είναι σημαντικό να θυμάστε τους κανόνες ασφάλειας και να συμμορφώνεστε με τους κανόνες της κυκλοφορίας και τη συμπεριφορά στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα ενός ατυχήματος ελαχιστοποιείται.

Credit: Adme

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα