Περπατούσε στο Δάσος όταν Ανακάλυψε ένα Φριχτό Μυστικό σε ΑΥΤΟ το Σημείο. Εξοργισμένος δεν Μπορούσε να Πιστέψει ότι…

Το περιστατικό που αναστάτωσε ολόκληρη την περιοχή της Picardie στη Γαλλία, συνέβη στην πόλη Laigneville.

Ένας άνθρωπος απολάμβανε μια βόλτα στο δάσος από ένα μονοπάτι που συνήθως δεν περνούσε. Έπαιρνε λίγο φρέσκο αέρα και απολάμβανε τη φύση, όταν είδε ένα φορτηγό να περνά. Ενστικτωδώς, αισθάνθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά: ποιος θα ήθελε να περάσει μια τέτοια περιπέτεια από αυτόν τον τραχύ δρόμο, γεμάτος με πράγματα στη μέση του δάσους; Το φορτηγό σταμάτησε. Ο άντρας άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και πλησίασε, όντας περίεργος για το όλο θέμα. Έμεινε με το στόμα ανοιχτό, όταν ανακάλυψε τι κουβαλούσε το φορτηγό.

Το φορτηγό προχώρησε για να ρίξει ένα βουνό από σκουπίδια στην καταπράσινη περιοχή! Η εταιρεία που ήταν υπεύθυνη για αυτή την καταστροφική κατάσταση, πιθανώς πίστευε ότι δεν θα το ανακάλυπτε κανείς σε εκείνο το κρυφό μέρος. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να το πιστέψει και αποφάσισε να επικοινωνήσει με το δημοτικό συμβούλιο.

Για τον δήμαρχο Christophe Dietrich, αυτό το περιστατικό ήταν τραγικό. Κάθε φορά που συνέβαινε κάτι τέτοιο, δεν λαμβάνονταν τα κατάλληλα μέτρα και οι εταιρείες συνέχιζαν να καταστρέφουν τη φύση. Αποφάσισε έτσι, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να καταφύγει σε δραστικά μέτρα.

Προκειμένου να δώσει σε αυτούς τους ανθρώπους ένα μάθημα, ο Christophe Dietrich αποφάσισε να εφαρμόσει την αρχή της «επιστροφής στον αποστολέα». Τα σκουπίδια απλώς στάλθηκαν πίσω, από κει που είχαν έρθει.

Παρακολουθήστε πώς ο δήμαρχος χειρίζεται την κατάσταση στο παρακάτω βίντεο. Όπως μπορείτε να δείτε, τα απόβλητα είναι καλά κρυμμένα στα βάθη του δάσους. Είναι δύσκολο να φτάσει κανείς στην περιοχή, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο από έναν κατεστραμμένο δρόμο.

«Δεν κάνω τίποτα παράνομο, απλώς επιστρέφω αντικείμενα στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους», ανέφερε.

Φυσικά, μερικοί άνθρωποι είναι ενοχλημένοι. Αλλά μερικές φορές είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τα απόβλητα των ανθρώπων ακριβώς στο κατώφλι τους, για να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις.

Και προφανώς, λειτουργεί: «Χάρη στις μεθόδους που έχουμε δημιουργήσει, καταφέραμε να μειώσουμε το 90% αυτού του είδους των αποβλήτων».

Δυστυχώς, πολλές εταιρείες συνεχίζουν να ρυπαίνουν ανενόχλητες και οι νομικές ενέργειες είναι αναποτελεσματικές. «Οι καταγγελίες που υποβάλλονται με πραγματικά στοιχεία, εγκαταλείπονται από το δικαστικό σύστημα», εξηγεί ο Dietrich. Ποιος θα τολμούσε να αναλάβει έναν γίγαντα ικανό να αντέξει τους καλύτερους δικηγόρους; Η λύση του δημάρχου, είναι εν πάση περιπτώσει η τελευταία λύση.

Δυστυχώς, όλο αυτό συνεπάγεται οικολογική καταστροφή. Αν δεν ληφθούν σύντομα δραστικά μέτρα, σίγουρα εκεί κατευθυνόμαστε. Συγχαρητήρια στον δήμαρχο για το θάρρος του!

Credit: Hefty

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα