Παρατήρησαν μια Περίεργη Καφέ Μάζα στην Επιφάνεια της Θάλασσας. ΑΥΤΟ που ακολούθησε, θα σας Αφήσει με το Στόμα Ανοιχτό!

Πάρτε το πιο απίστευτο πράγμα που έχετε δει ποτέ και πολλαπλασιάστε το επί 10. Ακόμα δεν θα είναι όσο απίστευτο σε σχέση με αυτό στο οποίο έγιναν μάρτυρες ένα πλήρωμα που ταξίδευε στα μέσα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το πλήρωμα του σκάφους Maiken, παρατήρησε πως το νερό στο βάθος σιγά-σιγά γινόταν καφέ – ή τουλάχιστον έτσι φαινόταν. Καθώς το σκάφος πλησίασε τα καφέ ύδατα, συνειδητοποίησαν πως ήταν στην πραγματικότητα μια πέτρινη μάζα που επέπλεε στην επιφάνεια του ωκεανού!

Δεν είναι κάποιο αστείο ή κάτι φτιαχτό, πραγματικά συνέβη!

Το σκάφος συνέχισε τη πορεία του για λίγο μέσα από την πέτρα, αφήνοντας ένα ίχνος πίσω του. Τελικά, όμως, η πυκνότητα της πέτρας έγινε τόσο μεγάλη που ήταν αναγκασμένοι να αλλάξουν κατεύθυνση.

Τελικά καλά κάνανε και αλλάξανε κατεύθυνση, γιατί μόλις λίγα μίλια μακριά από την πέτρινη μάζα βρισκόταν ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Σε εκείνο το σημείο, το πλήρωμα κατάλαβε πως η πέτρινη μάζα ήταν η ελαφρόπετρα που παράγεται από την έκρηξη του ηφαιστείου και έγιναν μάρτυρες της δημιουργίας ενός μικρού νησιού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, αυτού η μορφή δημιουργίας ενός νησιού μπορεί να συμβεί δεκάδες φορές κάθε χρόνο. Συνήθως όμως, συμβαίνει σε εξαιρετικά απομακρυσμένες περιοχές του ωκεανού.

Το πλήρωμα του Maiken ήταν αρκετά τυχερό να περνά μέσα από ένα τέτοιο σημείο στον Ειρηνικό Ωκεανό την ώρα που “φούντωσε” το ηφαίστειο.

Αυτά τα σημεία βρίσκονται συχνά στον πυθμένα του ωκεανού, με υψηλή ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ενώ τα “συμβατικά” ηφαίστεια είναι το αποτέλεσμα ενός χάσματος μεταξύ των τεκτονικών πλακών, τα ηφαίστεια αυτά δημιουργούνται ακριβώς στη μέση μιας τέτοιας πλάκας.

Αυτό, φυσικά, μπερδεύει τους γεωλόγους, οι οποίοι έχουν σκεφτεί διάφορες θεωρίες προσπαθώντας να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο – καμία από τις οποίες δεν είναι ακόμα καθολικά αποδεκτή.

Αυτό που οι γεωλόγοι γνωρίζουν, είναι ότι τα σημεία αυτά δημιουργούν αρκετά νέα ηφαιστειακά νησιά κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων όλων των νησιών γύρω από τη Χαβάη.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Credits: David Wolfe

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα