Οι Δίδυμοι Πύργοι της Κίνας με 200 Μέτρα ύψος και 3000 Φυτά στα Μπαλκόνια είναι ο,τι ΠΙΟ Απίστευτο έχουμε δει ποτέ!

Είναι καλό που αυτά τα κάθετα δάση στο Nanjing της Κίνας θα παράγουν 60 κιλά οξυγόνου κάθε μέρα, γιατί θα σας κόψουν στην κυριολεξία την ανάσα όταν τα δείτε. Ονομάζονται Πύργοι του Nanjing και όταν ολοκληρωθούν το 2018 θα είναι τα πρώτα κάθετα δάση της Ασίας.

Οι πύργοι είναι σχεδιασμένοι από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Stafano Boeri, θα έχουν ύψος 200 και 108 μέτρα αντίστοιχα και θα περιλαμβάνουν πάνω από 1.000 δέντρα και περίπου 2.500 θάμνους από 23 διαφορετικά τοπικά είδη.

Ο ψηλότερος πύργος θα περιλαμβάνει γραφεία, ένα μουσείο, ένα σχολείο πράσινης αρχιτεκτονικής και ένα κλαμπ στην οροφή, ενώ ο μικρότερος θα διαθέτει πισίνα την κορυφή και ένα ξενοδοχείο Hyatt με 247 δωμάτια. Τα μπαλκόνια θα προσφέρουν τους επισκέπτες εντυπωσιακή θέα των κάθετων δασών τα οποία σκοπεύουν να αναζωογονήσουν την τοπική βιοποικιλότητα.

Δεν είναι όμως τα πρώτα κάθετα δάση που έχει σχεδιάσει ο Stefano. Υπάρχουν ήδη δύο τέτοια δάση, τα οποία ονομάζονται Bosco Verticale, στο Μιλάνο και έχουν σχεδιαστεί παρόμοια κτίρια για την Λωζάνη. Σε έναν κόσμο που συνεχώς μολύνεται, αυτά τα πράσινα σχέδια αποτελούν μια ανάσα φρέσκου αέρα.

Πώς σας φαίνονται;

Credit: boredpanda.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα