Τιμωρία Άμεσα στα ΚΤΗΝΗ… Κυνηγοί Δηλητηριάζουν, Αποκεφαλίζουν και τα Ακρωτηριάζουν Κακόμοιρα Λιοντάρια.

Δύο λευκά λιοντάρια δηλητηριάστηκαν από λαθροκυνηγούς στη Νότια Αφρική, και στη συνέχεια προχώρησαν στον αποκεφαλισμό και ακρωτηριασμό των άκρων τους. Τα αιλουροειδή, που βρίσκονταν υπό αιχμαλωσία σε μια φάρμα στο Λιμπόπο της Νότιας Αφρικής, βρέθηκαν νεκρά τη Παρασκευή.

Πιστεύεται ότι τα λιοντάρια έγιναν στόχος από λαθροκυνηγούς ως μέρος τελετουργικού, όπου τα μέρη τους χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς στη μαύρη μαγεία.

Πριν τα σκοτώσουν, πιστεύεται ότι τα λιοντάρια έφαγαν κρέας με εντομοκτόνο, το λεγόμενο Temik.

Η τοπική αστυνομία αναφέρει ότι έχουν εντοπίσει ένα πλήθος από υπόπτους και ότι διενεργείται έρευνα για το ειδεχθές περιστατικό.

Υπολογίζεται ότι 8.000 λιοντάρια ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας στη Νότια Αφρική.

Μια πηγή δήλωσε στη Daily Express: ‘Τα λιοντάρια συχνά πωλούνται σε εγκαταστάσεις που προσφέρουν εμπειρία σαφάρι δίπλα στα λιοντάρια. Τα περισσότερα λιοντάρια καταλήγουν ως τρόπαιο σε τοίχο των κυνηγών.

Οι ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων ισχυρίζονται ότι το κυνήγι των αιχμαλωτισμένων λιονταριών, που περιορίζονται ένα χώρο μεγαλύτερο από ‘κότες ελευθέρας βοσκής’, είναι δημοφιλές σε πλούσιους τουρίστες που θέλουν να βιώσουν το απόλυτο κυνήγι τρόπαιου, χρησιμοποιώντας όπλα ή και τόξα.

Μια μυστική έρευνα για ένα ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει ότι οι εταιρείες που ασχολούνται με σαφάρι στέλνουν στους επίδοξους κυνηγούς-πελάτες κατάλογο, ώστε να διαλέξουν ακριβώς ποιο ζώο θέλουν να σκοτώσουν, με τις τιμές να κυμαίνονται από 5.400 έως 48.000 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος του ζώου και τις συνθήκες.

Η Νότια Αφρική είναι ο πρώτος προορισμός για πλούσιους τουρίστες που θέλουν να προσθέσουν ακόμα ένα τρόπαιο στη συλλογή τους, και ως αποτέλεσμα αυτής της τακτικής να σκοτώνονται ετησίως 1.000 λιοντάρια.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα