Κι όμως! Κυκλοφορούν Δερμάτινα Αξεσουάρ για Vegans, φτιαγμένα από Φύλλα Ανανά!

Το δέρμα χρησιμοποιείται εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή κάθε είδους υφάσματος που μπορείτε να φανταστείτε, όχι μόνο λόγω της εύκολης προσβασιμότητας σε αυτό, αλλά και για την ανθεκτικότητά του.

Η πρώτη χρήση του τεχνητού δέρματος ήταν από τους Κινέζους γύρω στο 1400 και πιστεύεται ότι ανακαλύφθηκε από την παραποίηση μεταξιού. Το πιο κοινή τεχνητό δέρμα στον κόσμο σήμερα είναι σίγουρα το PU δέρμα ή αλλιώς δέρμα πολυουρεθάνης ή “Pleather”.

Ενώ η πολυουρεθάνη είναι πιο φιλική προς τα ζώα, πλένεται, είναι φθηνότερη και δεν απαιτεί τόση φροντίδα όπως το κανονικό δέρμα, τείνει να “ραγίζει” μετά την παρατεταμένη έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία.

Επίσης, δεν “αναπνέει”, δεν είναι φιλική προς το περιβάλλον και δεν είναι βιοδιασπώμενη καθώς χρειάζεται πάνω από 500 χρόνια για να αποσυντεθεί, όπως και τα περισσότερα άλλα πλαστικά με βάση το πετρέλαιο.

Έχουν υπάρξει πολλά είδη τεχνητού δέρματος και πολυμερή που έχουν εφευρεθεί τα τελευταία 30 χρόνια, αν και τα περισσότερα από αυτά τείνουν να έχουν ένα ή περισσότερα τρία κοινά προβλήματα.

Έχουν είτε κάποιο είδος πλαστικό με βάση το πετρέλαιο, είναι ακριβά ή δεν είναι πολύ εμπορικά λόγω ορισμένων ατελειών όπως η έκθεση στο φως του ήλιου.

Η Piñatex ™ είναι ένα νέα βιώσιμο κλωστοϋφαντουργικό προϊόν που κατασκευάζεται από τις ίνες των φύλλων ανανά, που δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε από την Δρ. Carmen Hijosa. Ξόδεψε πάνω από 7 χρόνια στην έρευνα, την ανάπτυξη και την τελειοποίηση της καταπληκτικής νέας εφεύρεσής της: κατάφερε να δημιουργήσει ένα τεχνητό δέρμα που είναι ισχυρό, ανθεκτικό, “αναπνέει”, όμορφο και 100% φυσικό. Το καλύτερο κομμάτι; Είναι φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον!

Η Carmen φρόντισε ώστε το ύφασμα να είναι αρκετά ισχυρό για να χρησιμοποιηθεί όπως κάποιος θα χρησιμοποιούσε το δέρμα, χωρίς να διακυβεύεται η βιωσιμότητα της διαδικασίας.

Credits: Spirit Science

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα