Θυμάστε τον 46χρονο που Κολυμπούσε στα Παγωμένα Νερά της Ανταρτικής; Δείτε ΤΙ σπουδαίο Κατάφερε με τη Δράση του!

Ένας Βρετανός πολικός κολυμβητής, ο Lewis Pugh, κατάφερε να προστατέψει μια τεράστια θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των ακτών της Ανταρκτικής, που φιλοξενεί εκατοντάδες θαλάσσια πλάσματα.

Μετά από τέσσερα χρόνια αποτυχίας, ο Lewis κατάφερε να πείσει πολλές χώρες, να ψηφίσουν υπέρ του να δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο καταφύγιο άγριας ζωής στη Θάλασσα Ρος της Ανταρκτικής, που θα φιλοξενεί εκατοντάδες είδη θαλάσσιας ζωής. Σε αυτό το καταφύγιο, θα φιλοξενούνται φάλαινες, φώκιες και πιγκουίνοι, είδη τα οποία απειλούνται.

Κατά τα προηγούμενα έτη, το έργο του είχε μπλοκαριστεί από την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες φοβόντουσαν πως με κάτι τέτοιο, η αλιεία θα απαγορευτεί στο 72% της θάλασσας.

Εν τέλει, το καταφύγιο εγκρίθηκε, χάρη στον 46χρονο Lewis Pugh, ο οποίος κολύμπησε τρεις φορές στη παγωμένη θάλασσα του Ρος (κάλυψε περίπου 600.000 τετραγωνικά μίλια), σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στο κολύμπι.

Η Ρωσία και η δύση, είχαν ενδοιασμούς για το θέμα της δημιουργίας του καταφύγιου. Έτσι, ο Lewis από την Ανταρκτική έφυγε κατευθείαν για Μόσχα και ξεκίνησε μια σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση της νότιας ηπείρου. Παρόλο που ο κολυμβητής κατάγονταν από το Ηνωμένο Βασίλειο, με αυτό το κατόρθωμά του κατάφερε να συναρπάσει τους Ρώσους, οι οποίοι εξεπλάγην με το θάρρος του να κολυμπήσει σε αυτά τα βαθιά και παγωμένα νερά.

Ύστερα από πολύ κόπο και διπλωματία του αθλητή, η Θάλασσα Ρος μετατράπηκε σε περιοχή προστασίας των θαλάσσιων ειδών και δεν θα χρησιμοποιείται πια για την αλιεία.

Μπράβο στον Lewis που κατάφερε το ακατόρθωτο!

Credit: Buzzfeed

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα