Η Ακτινογραφία της Χελώνας που ΣΟΚΑΡΕ τον Πλανήτη. Δείτε ΤΙ βρήκαν μέσα της και θα Εξοργιστείτε!

Μια χελώνα βρέθηκε σε άσχημη κατάσταση όταν κατάπιε χιλιάδες κέρματα που ήταν πεταμένα μέσα σε μια λίμνη για καλή τύχη. Η Bank βρέθηκε στις αρχές του μήνα με σπασμένο καβούκι και με το ζόρι ανέπνεε, καθώς επέπλεε σε μια βρόμικη πισίνα σε ένα εγκαταλελειμμένο πάρκο στην Ταϊλάνδη.

Το καβούκι της ήταν πρησμένο, σπασμένο και μολυσμένο, γι’αυτό και οι κτηνίατροι πίστεψαν ότι είχε όγκο.

Ωστόσο, οι εξετάσεις έδειξαν ότι η χελώνα είχε φτάσει σε αυτή την κατάσταση εξαιτίας ενός μεταλλικού εξογκώματος διαστάσεων 20 επί 23 επί 20 εκατοστών μέσα στο στομάχι της. Λένε ότι η Bank για χρόνια κατάπινε χιλιάδες κέρματα που έριχναν οι τουρίστες για καλή τύχη μέσα στο νερό.

Η 25χρονη χελώνα είχε μέσα στο στομάχι της πάνω από 2.000 ταϊλανδέζικα μπατ. Η επίκουρη καθηγήτρια του Chulalongkorn University, Nantarika Chansue, είπε: «Δυστυχώς, η χελώνα μεγάλωσε σε δημόσιο έγκλειστο χώρο όπου οι άνθρωποι πετούσαν κέρματα. Η κατάσταση της ήταν πολύ σοβαρή και ο όγκος των συσσωρευμένων κερμάτων ήταν 20 επί 23 επί 20 εκατοστά.»

«Ευελπιστούμε να την εγχειρίσουμε αφότου βελτιωθεί η γενικότερη κατάσταση της υγείας της σε μερικές εβδομάδες. Την ονομάσαμε Bank (Τράπεζα). Σας παρακαλούμε, μην πετάτε κέρματα μέσα σε πισίνες με ζώα. Είναι σοβαρό αμάρτημα και πολύ επικίνδυνο για την θαλάσσια ζωή.»

Η καθηγήτρια Nantarika, η οποία εργάζεται και στο Κτηνιατρικό Ερευνητικό Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής, είπε ότι τα κέρματα είχαν προκαλέσει πρήξιμο μέσα στο στομάχι της χελώνας.

Αυτό πίεζε το καβούκι της το οποίο έσπασε εξαιτίας της πίεσης και μολύνθηκε. Είχε σοβαρή λοίμωξη στους πνεύμονες και δεν μπορούσε να βουτήξει κάτω από το νερό, ενώ δυσκολευόταν να φάει και να αναπνεύσει. Οι κτηνίατροι πιστεύουν ότι η Bank θα ήταν καταδικασμένη αν δεν είχαν ειδοποιηθεί οι διασώστες της εγκαίρως.

Θα εγχειρηθεί προκειμένου να αφαιρεθούν τα κέρματα σε δύο εβδομάδες περίπου – τα κέρματα θα κρατηθούν σαν προειδοποίηση.
Η καθηγήτρια Nantarika πρόσθεσε: «Το βάρος των κερμάτων την έκανε να μετακινείται πολύ αργά. Ο πόνος την βασάνιζε. Το κοινό έχει κάνει γενναιόδωρες δωρεές προκειμένου να καλυφθούν τα ιατρικά έξοδα της Bank.»

Οι σκέψεις σας;

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα