Ευχάριστα Νέα: Οι Επιστήμονες ανακοίνωσαν πως τα αγαπημένα μας Πάντα ΔΕΝ θεωρούνται πλέον Είδος υπό Εξαφάνιση!

Σε μια νίκη για τους οικολόγους και τους φιλόζωους, το γιγάντιο πάντα πλέον δεν θεωρείται ζώο υπό εξαφάνιση από τις ομάδες που παρακολουθούν τον πληθυσμό του στην άγρια φύση.

Η Διεθνής Ένωση για την Προστασία της Φύσης (IUCN), η οποία παρακολουθεί τα είδη υπό εξαφάνιση στην “Κόκκινη Λίστα” της, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τα γιγάντια πάντα αλλάζουν κατηγορία, από ζώα υπό εξαφάνιση σε ευάλωτα.

“Ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί χάρη στην αποτελεσματική προστασία των δασών και την αναδάσωση”, είπε η IUCN. “Η βελτιωμένη κατάσταση τους επιβεβαιώνει ότι οι προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να προστατεύσουν αυτό το είδος είναι αποτελεσματικές.”

Η ομάδα σημείωσε μια αύξηση 17% στον αριθμό των πάντα ανάμεσα στο 2004 και το 2014, όταν μια απογραφή στην Κίνα βρήκε όταν υπάρχουν 1.864 πάντα στην φύση.

Η WWF, η οποία έχει το πάντα σαν σύμβολο εδώ και 50 χρόνια, ονόμασε αυτή την εξέλιξη ένα καλοδεχούμενο θετικό νέο για τα ζώα που απειλούνται.

“Το να ξέρουμε ότι το πάντα είναι πλέον ένα βήμα μακριά από την εξαφάνιση είναι μια απίθανη στιγμή για οποιονδήποτε είναι αφοσιωμένος στην προστασία της άγρια ζωής και τoυ περιβάλλοντος”, είπε ο γενικός διευθυντής της WWF, Marco Lambertini σε μία δήλωση του.

“Η ανάκαμψη των πάντα δείχνει ότι όταν η επιστήμη, η πολιτική θέληση και οι τοπικές κοινότητες ενώνονται, μπορούμε να σώσουμε την άγρια ζωή και να βελτιώσουμε την βιοποικιλότητα.”

Με την βοήθεια της WWF, η κυβέρνηση της Κίνας έχει καταφέρει να χτίσει 67 φυσικά καταφύγια για τα πάντα, προστατεύοντας τα δύο τρίτα του πληθυσμού τους. Υπάρχουν ακόμη ειδικοί διάδρομοι που συνδέουν τους πιο απομονωμένους πληθυσμούς.

Για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το περιβάλλον των πάντα, ειδικά υπό την απειλή της κλιματικής αλλαγής, η IUCN λέει ότι είναι σημαντικό να προστατευτούν τα δάση της Κίνας.


“Όλοι θα έπρεπε να γιορτάσουν αυτό το κατόρθωμα, αλλά τα πάντα παραμένουν διασκορπισμένα και ευάλωτα και το περιβάλλον τους απειλείται από κακοσχεδιασμένα έργα υποδομών”, είπε ο Lo Sze Ping, ο εκτελεστικός διευθυντής του WWF-Kίνα. “Και να θυμάστε, υπάρχουν ακόμα μόνο 1.864 στην άγρια φύση”, είπε.

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα