ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Η Κινέζικη Κυβέρνηση έβαλε ΤΕΛΟΣ στη Γενοκτονία Ελεφάντων αφού Απαγόρευσε οριστικά την Πώληση Ελεφαντόδοντου

Το συμβούλιο επικρατείας της Κίνας, ανακοίνωσε ότι μέχρι το Μάρτιο του 2017 το εμπόριο ελεφαντόδοντου στο εσωτερικό της χώρας θα απαγορευτεί. Αυτό θα προστατέψει τα είδη ελεφάντων από τους λαθροθήρες.

Αυτή η κίνηση είναι πολύ σημαντική για τον παγκόσμιο πληθυσμό των ελεφάντων. Οι οικολόγοι εκτιμούν, ότι 20.000 έως και 30.000 ελέφαντες σκοτώνονται από λαθροθήρες κάθε χρόνο, με σκοπό τη δημιουργία και την πώληση προϊόντων ελεφαντόδοντου στην Ασία και την Κίνα.

Μια έρευνα έδειξε, ότι ο πληθυσμός των ελεφάντων σαβάνα, έχει μειωθεί κατά 30% τα τελευταία επτά χρόνια λόγω της λαθροθηρίας. Ο αριθμός των άγριων ελεφάντων στην ήπειρο είναι μικρότερος από 400.000.

Σε ένα δελτίο τύπου ανακοινώθηκε, ότι το εμπόριο ελεφαντόδοντου θα αρχίσει να μειώνεται από την 1η Απριλίου του 2017. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, θα βοηθήσει τους υπαλλήλους του εμπορίου ελεφαντόδοντου να βρουν νέα επαγγέλματα που επίσης χρησιμοποιούν τις δεξιότητες σκαλίσματος, όπως για παράδειγμα είναι η αποκατάσταση και η συντήρηση αντικών. Η εμπορία ελεφαντόδοντου, θα σταματήσει οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου του 2017.

Όλοι, χειροκροτούν αυτή την απόφαση της Κίνας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος World Wildlife, αποκάλεσε αυτή την ενέργεια ως «ένα παιχνίδι για τη επιβίωση του ελέφαντα». Επίσης, η κινεζική κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού, ώστε να αποτρέψει το βίαιο εμπόριο ελεφαντόδοντου.

Μια έρευνα έδειξε, ότι ο αριθμός των Κινέζων που αγόραζαν ελεφαντόδοντο έχει μειωθεί από 54% σε 26%.

Credit: BuzzFeed

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα