Εντόπισε μία Παράξενη Μάζα μέσα στη Θάλασσα. Μόλις πλησίασε πιο κοντά ανακάλυψε την Σοκαριστική αλήθεια!

Στα νησιά Pribilof Islands της Αλάσκα, ένας καθηγητής Βιολογίας έκανε εξερεύνηση σε μια παραλία, όταν εντόπισε κάτι να ξεπροβάλλει από την άμμο. Ήταν μια νεκρή φάλαινα που είχε ξεβραστεί στη στεριά. Ειδοποίησε έναν ερευνητή, ο οποίος μετά από ενδελεχή μελέτη, κατέληξε ότι ήταν ένα άγνωστο είδος φάλαινας. 

Μέσω συγκρίσεων του κρανίου και του DNA με άλλα γνωστά είδη, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα άγνωστο είδος θαλάσσιου θηλαστικού. Αυτό το άγνωστο είδος με το σκουρόχρωμο δέρμα, αναφέρεται από τους Γιαπωνέζους ψαράδες ως “Karasu”  ή κοράκι. Αυτή η μοναδική ανακάλυψη εν έτει 2016 ενός νέου είδους, αποδεικνύει πόσα λίγα γνωρίζουμε για τη θαλάσσια ζωή.

Οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει κάποιο θηλαστικό ζωντανό. Καθώς οι φάλαινες και τα δελφίνια πέφτουν θύματα φαλαινοθηρικών καθημερινά σε όλο τον κόσμο, δεν αποκλείεται αυτό το άγνωστο είδος να κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Αποτελεί πρόκληση για τους ερευνητές να εντοπίσουν αυτό το είδος φάλαινας και να βρουν τον ακριβή πληθυσμό τους. Ας ελπίσουμε να υπάρχουν και άλλα ζωντανά θηλαστικά για τα οποία θα μας δοθεί η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα. 

Credit: hefty.co

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα