Εκπληκτικό Βίντεο από Drone Δείχνει 70 Καρχαρίες να Κατασπαράζουν μια Νεκρή Φάλαινα

Εκπληκτικό βίντεο, που έχει ληφθεί από drone, δείχνει πάνω από 70 τεράστιους καρχαρίες τίγρεις να ξεσκίζουν ένα κουφάρι φάλαινας στις ακτές της Δυτικής Αυστραλίας. 

Δύο βάρκες γεμάτες με τουρίστες, ήταν αρκετά τυχεροί ώστε να γίνουν μάρτυρες στο μοναδικό θέαμα, παρακολουθώντας ένα κοπάδι από πεινασμένους καρχαρίες να κατασπαράζουν το κουφάρι μιας νεκρής φάλαινας.

Καθώς το drone ερευνά τη σκηνή από ψηλά, οι καρχαρίες περικυκλώνουν το κουφάρι της φάλαινας, δαγκώνοντας μεγάλα κομμάτια σάρκας, πριν απομακρυνθούν.

Τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά αποκτούν μια σκούρα απόχρωση, καθώς διαχέεται στο νερό το αίμα της φάλαινας.

Δεν είναι ξεκάθαρο, αν η φάλαινα, που φαίνεται να έχει μήκος περίπου 15 μέτρα και βάρος περίπου 36 τόνους, σκοτώθηκε από τους καρχαρίες τίγρεις ή πέθανε από φυσικά αίτια.

Οι καρχαρίες τίγρεις, που ευθύνονται για ένα μεγάλο ποσοστό σε θανάσιμες επιθέσεις σε ανθρώπους, έχουν τη φήμη ότι τρώνε τα πάντα και είναι γνωστοί ότι κυνηγάνε τις νεαρές μεγάπτερες φάλαινες ή τις αδύναμες ενήλικες.

Ο κόλπος Shark Bay όπου τραβήχτηκε το βίντεο, διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς καρχαριών τίγρεις, που μπορούν να φτάσουν σε μήκος 6,5 μέτρων και να ζυγίζουν μισό τόνο.

Ο χειριστής του drone, o Jay Cox, δήλωσε στη Daily Mail Αυστραλίας ότι ήταν η κοντινότερη λήψη που έχει κάνει με τόσους πολλούς καρχαρίες.

‘Είχαμε επιβάτες από όλη την Αυστραλία, και είπαν ότι ήταν το πιο εκπληκτικό πράγμα που είδαν ποτέ,’ ανέφερε ο Cox.

‘Κάναμε βόλτα για 2 ώρες και μπορούσες να αγγίξεις με το χέρι τους καρχαρίες. Ήταν πολύ πειθήνιοι και καλοταϊσμένοι, μετρήσαμε κοντά 70 καρχαρίες όλων των σχημάτων και μεγεθών. Κάποιοι έφταναν τα 6 μέτρα.’

Ανέφερε ότι πιθανώς η φάλαινα ακολούθησε ένα ρεύμα στα ρηχά νερά, ξεβράστηκε και πέθανε, πριν της επιτεθεί το κοπάδι με τους καρχαρίες.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε τη μοναδική λήψη, την ώρα που οι καρχαρίες τρέφονται με τη φάλαινα. Μοιραστείτε αυτό το ενδιαφέρον άρθρο με τους φίλους σας.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα