Είδε έναν Τέλειο Κύκλο να περιστρέφεται στην Επιφάνεια της Παγωμένης Λίμνης. Όταν πλησίασε, δεν Πίστευε στα Μάτια του!

Όταν παρακολουθήσετε αυτό το συγκλονιστικό βίντεο, θα σκεφτείτε ότι αυτό που βλέπετε είναι ένα ανθρώπινο δημιούργημα. Αυτή η τέλεια κυκλική περιστρεφόμενη παγωμένη «λίμνη» που βρέθηκαν σε ένα ποτάμι στο Michigan είναι, ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, ένα φυσικό φαινόμενο.

Ένας άντρας, ο Jason Robinson, ήταν στο δρόμο για τη δουλεία του, όταν είδε αυτόν τον κύκλο πάγου να περιστρέφεται στο ποτάμι. Έτσι, μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που τράβηξε. Ήταν τόσο μαγευτικό και μυστηριώδες…

Αν και οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι αυτός ο τέλειος κύκλος πάγου είναι ένα φυσικό φαινόμενο, δεν γνωρίζουν πώς μπορεί και περιστρέφεται και τον μελετάν για δεκαετίες. Όμως, πρόσφατα, κάτι ανακάλυψαν… Αυτό που συμβαίνει σε αυτούς τους περιστρεφόμενους δίσκους πάγου είναι αρκετά μαγευτικό.

Αρχικά, οι επιστήμονες υπέθεσαν ότι αυτοί οι κύκλοι πάγου δημιουργήθηκαν από ρεύματα ή δίνες στο νερό. Νόμιζαν ότι έτσι ωθούνταν οι πάγοι. Όμως, αυτή η θεωρία ήταν ασταθής.

Τον Ιούλιο του περασμένου έτους, οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Λιέγης στο Βέλγιο, χρησιμοποίησαν μαγνήτες για την προσομοίωση των συνθηκών αυτών των δίσκων πάγου. Ανακάλυψαν ότι τα κομμάτια πάγου περιστρέφονταν ακόμα και όταν δεν υπήρχε ρεύμα. Γιατί; Λόγω της τήξης του πάγου.

Αυτοί οι τέλειοι κύκλοι περιστρέφονται όταν οι πάγοι λιώνουν, όχι από τα ρεύματα του νερού.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο τέλειος κύκλος πάγου έχει εμφανιστεί στην κάμερα. Το 2013, ένας 73 ετών συνταξιούχος μηχανικός, είδε έναν, κοντά στον ποταμό Sheyenne στη Βόρεια Ντακότα. Υπολογίζεται ότι η διάμετρος του δίσκου είναι περίπου 16 μέτρα.

«Στην αρχή σκέφτηκα, δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο… Ήταν σουρεαλιστικό. Δεν είναι άγνωστο φαινόμενο, αλλά είναι σχετικά σπάνιο», μας λέει.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί αυτό το συγκλονιστικό φαινόμενο!

Credit: Awm

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα