Δύτες κατέγραψαν για ΠΡΩΤΗ Φορά ένα από τα Πιο σπάνια Ζώα του Πλανήτη. Δείτε το Μοναδικό Βίντεο και θα Μείνετε άφωνοι!

Ένα από τα πιο άπιαστα ζώα στον πλανήτη έχει καταγραφεί στο φυσικό του περιβάλλον για πρώτη φορά, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες την Τρίτη.

To βίντεο τραβήχτηκε από μαθητές που είχαν πάει εκπαιδευτικό ταξίδι στις Αζόρες το 2013, αλλά δημοσιεύτηκε την Τρίτη με σκοπό να ρίξει φως σε ένα από τα πιο σπάνια πλάσματα που ζουν στον πλανήτη μας:

Οι ραμφωτές φάλαινες αναγνωρίζονται από το ράμφος τους που μοιάζει με του δελφινιού και ζουν τον περισσότερο καιρό σε μεγάλα βάθη.

Οι περισσότερες πληροφορίες που έχουμε για αυτές τις φάλαινες προέρχονται από κουφάρια τους που έχει ξεβράσει η θάλασσα, οπότε αυτό το βίντεο των 46 δευτερολέπτων ήταν μεγάλη έκπληξη για τους επιστήμονες.

Οι φάλαινες αυτές που φτάνουν μέχρι και τα 5 μέτρα σε μήκος πιστεύεται πως τρώνε κυρίως καλαμάρια και μπορούν να μείνουν κάτω από το νερό για ώρες με μία μόνο ανάσα. Τα πτερύγιά τους μπορούν επίσης να μπαίνουν σε ‘τσέπες’ που απλοποιούν περαιτέρω το σώμα τους.

‘Αυτά τα ζώα έχουν το μέγεθος ενός ελέφαντα και είναι πολύ σπάνια,’ είπε η Natacha Aguilar de Soto, η οποία μελετάει φάλαινες τα τελευταία 15 χρόνια.

Το βίντεο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα PeerJ, μαζί με μία λεπτομερή μελέτη πάνω σ’αυτές τις φάλαινες. Ο στόχος: να καταλάβουν καλύτερα με ποιον τρόπο μπορεί να απειλήσει η ανθρώπινη δραστηριότητα τέτοια θηλαστικά  που ζουν σε μεγάλα βάθη.

Η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω…

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα