Δοκίμασε να Ζήσει χωρίς να Παράγει Σκουπίδια για έναν Ολόκληρο Μήνα. Αυτό που Ανακάλυψε; Θα σας Σοκάρει!

Ο μέσος Αμερικανός παράγει περίπου 2 κιλά σκουπίδια την ημέρα. Την εβδομάδα είναι περίπου 13.6 κιλά! Η Auri αποφάσισε να δοκιμάσει πως θα ήταν να ζήσει με μηδενικά απορρίμματα για 30 μέρες και να έμαθα πολλά στη πορεία. 

Η καταστροφή και μόλυνση του περιβάλλοντος από την ανθρώπινη παρέμβαση είναι τεράστια και πρέπει να γίνουν άμεσα αλλαγές για να μπορέσουμε να κληρονομήσουμε τον πλανήτη μας στις επόμενες γενιές, κάνοντας ο καθένας μας κάτι μικρό κάθε μέρα.

«Όποτε ακούω για το μέλλον του πλανήτη, πραγματικά φοβάμαι και νιώθω ανίσχυρη.»

Η Auri συνειδητοποίησε ότι το φαγητό θα ήταν δύσκολη υπόθεση, καθώς τα περισσότερα τρόφιμα είναι συσκευασμένα.

«Πρέπει να βρω μια καλύτερη λύση από απλά να τρώω μπανάνες.»

Η Auri επίσης έμαθε αρκετά για τα σκουπίδια που προέρχονται από ασυνείδητη συμπεριφορά και πολυτέλειες που θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε, όπως οι χαρτοπετσέτες.

Την δεύτερη εβδομάδα του πειράματος, η Auri έμαθε ότι ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης των τροφίμων ήταν τα βάζα και οι υφασμάτινες τσάντες, που μπορούσε να γεμίζει με φρέσκα τρόφιμα.

«Μια καλή παρενέργεια είναι ότι αναγκάζομαι να τρώω πολύ υγιεινά, επειδή δεν τρώω τίποτα που προέρχεται από συσκευασμένα τρόφιμα, που είναι οι περισσότερες επεξεργασμένες τροφές.»

Αν και οι επεξεργασμένες τροφές είναι πιο φτηνές από τα φρέσκα τρόφιμα, η Auri ξόδευε συνολικά λιγότερα χρήματα.

Το επόμενο βήμα ήταν τι να κάνει με τα απομεινάρια του φαγητού, που δεν μπορούσε να φάει. Έτσι, η Auri πήγε σε μια εγκατάσταση κομποστοποίησης για να μάθει πως να κάνει σωστά οικιακή κομποστοποίηση.

Έμαθε ότι μπορούσε να κάνει κομποστοποίηση ακόμα και μέσα σε διαμέρισμα, και προετοίμασε τον κάδο που θα φιλοξενούσε γεωσκώληκες για την αποτελεσματική μείωση του 70-80% των οργανικών της κουζίνας (υπολείμματα τροφών, χαρτί κουζίνας, κτλ)

Στο τέλος του μήνα, η Auri έδειξε όλα τα απορρίμματα που είχε κάνει (ένα σακουλάκι από τσάι, ένα κόκκαλο, οδοντικό νήμα ένα κομμάτι πλαστικού) και ένιωσε γλυκόπικρα που τελείωνε η πρόκλησή της.

Στο τέλος, η Auri ένιωσε ότι ένα άτομο μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μείωση των απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση. Μειώνοντας το συσκευασμένο φαγητό και κάνοντας αλλαγές στην καθημερινότητα, μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο! Ξεκινήστε από μικροπράγματα, όπως ένα γυάλινο μπουκάλι ή μια κούπα αντί για πλαστικά ποτήρια, και δείτε τι άλλες αλλαγές μπορείτε να κάνετε.

Ίσως μια μέρα αποκτήσετε και δοχείο κομποστοποίησης στο σπίτι σας! Δείτε το ενδιαφέρον βίντεο με το οικολογικό πείραμα:

Credit: BuzzFeed

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα