Δεν θα πιστεύετε τι είναι αυτή η Αηδιαστική Γλίτσα που Ξεχύνεται από τους Υπονόμους!

Ένας μυστηριώδης πράσινος αφρός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε μια γειτονιά στην Γιούτα, όταν άρχισε να ξεχύνεται από τους υπονόμους την Πέμπτη που μας πέρασε.

Το Τμήμα Υγείας Salt Lake County έστειλε αμέσως δύο ομάδες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, καθώς και επιστήμονες για να ελέγξουν τον πράσινο αφρό.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προκληθεί από την άνθιση τοξικών φυκιών που καλύπτουν σήμερα το 90% της λίμνης Utah – και έχει ήδη κάνει περισσότερους από 100 ανθρώπους να αρρωστήσουν.

Ο αφρός προήλθε από το κοντινό κανάλι Welby Jacob, το οποίο τροφοδοτεί με νερό τα τοπικά αγροκτήματα, το οποίο συνδέεται με τον ποταμό Ιορδάνη, ο οποίος με τη σειρά του συνδέεται με την λίμνη Utah.

Είναι βέβαιο ότι το νερό στο Canal Welby, περιέχει μερικά από αυτά τα συγκεκριμένο επιβλαβή φύκια που παράγουν τοξίνες“, είπε ο Nicholas Rupp στο Fox 13 Now.

Ο Rupp είπε ότι η υπηρεσία ελέγχει το νερό στο κανάλι για να σιγουρευτεί ακριβώς για τα αίτια αυτού του παράξενου φαινομένου. Τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το KUTV.

Ο αφρός άρχισε να υποχωρεί αφότου έκλεισαν την γραμμή άρδευσης στο κανάλι, ανέφερε ο μηχανικός Michael Fazio στο KSL.

Οι πυροσβέστες προστατεύονταν με μάσκες και γάντια, ενώ ανακατεύθυναν την πράσινη ουσία πίσω στο αποχετευτικό δίκτυο, ενώ το τμήμα ανέφερε ότι ο αφρός δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας για τη δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή.

Εν τω μεταξύ, όλες οι δραστηριότητες στη λίμνη Utah έχουν ακυρωθεί επ’ αόριστον, αφότου αποκαλύφθηκε το πρόβλημα με τα τοξικά φύκια.

Περισσότερα από 100 άτομα που εκτέθηκαν στο νερό της λίμνης νοσηλεύτηκαν στο Κέντρο Δηλητηριάσεων της Γιούτα την περασμένη Παρασκευή, με συμπτώματα όπως έμετο, διάρροια, πυρετό, εpεθισμό του δέρματος και των ματιών και εξανθήματα.

Credits: Daily Mail

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα