Δείτε τι κάνει η ακτινοβολία της Φουκοσίμα στα ψάρια και τα θαλασσινά

Τα ψάρια και τα θαλασσινά συχνά θεωρούνται υγιεινά και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι τα θαλασσινά είναι καλά για εμάς. Ωστόσο, ισχύει αυτό πλέον;

“Από τον Ιούνιο του 2015, η ακτινοβολία στον Ειρηνικό Ωκεανό έφτασε στην δυτική ακτή των ΗΠΑ. Τα θαλασσινά που τρώτε από τον Ειρηνικό περιέχουν κέσιο-137 και στρόντιο-90. Και τα δύο είναι ραδιενεργά. Το στρόντιο-90 μιμείται το ασβέστιο. Και το ραδιενεργό στρόντιο και το κέσιο μπορεί να αποθηκευτούν στα ανθρώπινα οστά, όπου η ακτινοβολία καταστρέφει τον μυελό των οστών, προκαλώντας καρκίνο των οστών και καρκίνους του αίματος όπως λευχαιμία.

Η ακτινοβολία στα ψάρια είναι τόσο δυνατή που κάποια είδη αιμορραγούν και έχουν καρκινικούς όγκους στα σώματα τους.” (Superstation95)

Γιατί συμβαίνει αυτό; Εξαιτίας της Φουκοσίμα… και ενδεχομένως άλλων πυρηνικών καταστροφών που δεν γνωρίζουμε. Φαίνεται ότι όλοι γνωρίζουν ότι το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα χτυπήθηκε από τσουνάμι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το λιώσιμο τουλάχιστον τριών αντιδραστήρων και την έκρηξη τεσσάρων άλλων.

“Αυτό δημιούργησε ένα πρόβλημα για το οποίο η ηλεκτρική εταιρία του Τόκιο δεν μίλησε παρά μόνο ένα χρόνο μετά την καταστροφή. Το υπόγειο νερό, το οποίο προέρχεται από την ενδοχώρα, περνούσε κάτω από τους αντιδραστήρες που εξερράγησαν, ερχόταν σε επαφή με τους λιωμένους πυρήνες των αντιδραστήρων, έγινε πολύ ραδιενεργό και μετά έπεφτε στον Ειρηνικό. 300 τόνοι ραδιενεργού νερού κυλάνε στον Ειρηνικό κάθε μέρα από τις 15 Μαρτίου 2011. Τίποτα δεν το σταμάτησε και η ροή συνεχίζει μέχρι και σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2015.” (Superstation95)

Φυσικά, τώρα το μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας ζωής στον Ειρηνικό είναι μολυσμένο και πολλά ζώα πεθαίνουν. Ψάρια που αλιεύτηκαν και ελέγχθηκαν κοντά στην περιοχή βγήκα θετικά για ραδιενεργά σωματίδια. Επίσης, και οι κοινός τόνος που ζει κοντά στην Καλιφόρνια βγήκε θετικός.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα παραπάνω ρεύματα του ωκεανού, μπορεί να δει ότι το μεγαλύτερο μέρος της θαλάσσιας ζωής έχει προσβληθεί από την διαρροή ακτινοβολίας.

“Σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο περιβαλλοντολόγων Local Environmental Observers (LEO) Network στο Hydaburg της Αλάσκας, έχουν εντοπιστεί παράξενοι όγκοι στο κρέας του σολομού. Το εξωτερικό των ψαριών ήταν μια χαρά. Οι όγκοι έμοιαζαν κάπως με μεμονωμένα αβγά σολομού και είχαν περίπου το ίδιο μέγεθος. Ο κόσμος εντόπισε τον ίδιο τύπο όγκων στα ψάρια του, επίσης”, συνέχισε. (Superstation95)

Φαίνεται ότι τα ψάρια του Ειρηνικού δεν είναι πλέον ασφαλή για κατανάλωση. Τι πιστεύετε;

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε μια συζήτηση για την επίδραση της διαρροής ακτινοβολίας στην θαλάσσια ζωή του Ειρηνικού.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι τα ψάρια που αλιεύονται για εμπορικού σκοπούς θα πρέπει να αμφισβητούνται ή να αποφεύγονται – με ή χωρίς ακτινοβολία! Θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι ο υδράργυρος από την καύση κάρβουνων συσσωρεύεται στα ψάρια του ωκεανού και μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Μερικοί πουλάνε ψάρια τα οποία δεν θα έτρωγαν οι ίδιοι.

Credit: davidwolfe.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα