Αυτός ο κήπος αποτελείται από 7 εκατομμύρια λουλούδια

Ο «Keukenhof» είναι ο μεγαλύτερος κήπος της Ευρώπης, βρίσκεται κοντά στο Lisse, στην Ολλανδία και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τουλίπες σε διάφορα είδη και χρώματα, καλύπτοντας μια έκταση 32 και πλέον εκταρίων. Συγκεκριμένα, συνολικά 7 εκατομμύρια λουλούδια φυτεύονται ετησίως και ανανεώνονται κατά διαστήματα, ώστε να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που βλέπετε στις εικόνες.

Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι κάνουν μια στάση ετησίως στον κήπο «Keukenhof», για να θαυμάσουν από κοντά και να απαθανατίσουν το πλήθος των λουλουδιών. Ένα πολύχρωμο χαλί σκεπάζει σχεδόν κάθε γωνιά του κήπου, ο οποίος συμπληρώνεται από δέντρα και άλλα πράσινα φυτά και μια μεγάλη λίμνη δεσπόζει στο εσωτερικό του.

Ο κήπος «Keukenhof» αποτελεί σήμα-κατατεθέν της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, εδώ και αιώνες, όταν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά από τις τοπικές Αρχές, οι οποίες ήθελαν με τον τρόπο αυτό να κάνουν γνωστές τις τουλίπες της περιοχής στο ευρύ κοινό.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα