10 Άκρως Επικίνδυνα και Τρομακτικά Μέρη, που Καλύτερα ΜΗΝ δοκιμάσετε ποτέ να Πάτε. Το 8ο δείχνει ότι ο άνθρωπος είναι εχθρός του πλανήτη!

Ο πλανήτης μας είναι ένα συναρπαστικό, όμορφο μέρος, που ποτέ δεν παύει να μας εκπλήσει με την ποικιλομορφία και τη ζωντάνια του. Είναι το σπίτι σε υπέροχα βουνά, θαυμαστά ηφαίστεια, μεγαλοπρεπή ποτάμια, ατέλειωτες ερήμους και πολλά περισσότερα. Ωστόσο, όσο όμορφος κι αν είναι ο πλανήτης μας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η φύση!

Σήμερα, σας έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με τις πιο συναρπαστικές και επικίνδυνες τοποθεσίες στον κόσμο. Αν θέλετε οι διακοπές σας να έχουν μία νότα κινδύνου, τότε αυτά τα μέρη είναι μόνο για εσάς. Σε αντίθετη περίπτωση, προτιμήστε κάτι άλλο!

Κοιλάδα του Θανάτου, Η.Π.Α.

Αν η Γη είναι το σπίτι μας, τότε η Κοιλάδα του Θανάτου είναι ο καuτός φούρνος μας. Αυτή η εκπληκτική έρημος κατέχει το ρεκόρ για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στον πλανήτη μας (56,7 βαθμούς Κελσίου). Χωρίς νερό, μπορείτε να επιβιώσετε εδώ μόνο για 14 ώρες.

Έρημος Danakil, Ερυθραία

Με θερμοκρασίες που συχνά φτάνουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, πολλά ενεργά ηφαίστεια και θερμοπίδακες που “φτύνουν” τοξικά αέρια, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα πιο βάναυσο τοπίο. Να έχετε κατά νου ότι η επίσκεψη στην Έρημο Danakil μόνοι σας, χωρίς έναν έμπειρο οδηγό, απαγορεύεται αυστηρά.

Όρος Washington, Η.Π.Α.

Η κορυφή του Όρους Washington κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τους γρηγορότερους ανέμους στην επιφάνεια της Γης, με την υψηλότερη ταχύτητα που έχει καταγραφεί εδώ να είναι 203 μίλια ανά ώρα (327 χλμ/ώρα). Οι ισχυροί άνεμοι, ωστόσο, δεν είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους -40 βαθμούς και οι συνεχείς σφοδρές χιονοπτώσεις, κάνουν το Όρος Washington ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Παρά το μέτριο ύψος του – 6.288 πόδια (1.917 μέτρα) – το Όρος Washington είναι μία από τις πλέον θανατηφόρες κορυφές του κόσμου.

Ηφαίστειο Sinabung, Ινδονησία

Είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που βρίσκεται στο ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Εκρήξεις συμβαίνουν πολύ συχνά, συχνά αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους χωρίς στέγη ή προς το ζην. Η τελευταία έκρηξη σημειώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016.

LHA da Queimada Grande (Snake Island), Βραζιλία

Κρυμμένο κάπου στα ανοικτά των ακτών της Βραζιλίας, αυτό το νησί είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη. Αυτό το μέρος είναι γεμάτο από ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου, το Bothrops. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ζουν περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο στο νησί.

Εθνικό Πάρκο Madidi, Βολιβία

Εκ πρώτης όψεως, αυτό το μέρος μοιάζει πολύ γραφικό, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ επικίνδυνο. Γιατί; Επειδή είναι το σπίτι της πιο δηλητηριώδους και επιθετικής πανίδας στον κόσμο: η επαφή με κάποιο από τα φυτά που αναπτύσσονται σε αυτό το πάρκο μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, εξάνθημα και ζάλη. Ακόμη και μια μικρή πληγή, μπορεί να μολυνθεί με τροπικά παράσιτα.

Κοιλάδα του Θανάτου, Καμτσάτκα, Ρωσία

Η χερσόνησος Καμτσάτκα, στη ρωσική Άπω Ανατολή, έχει επίσης τη δική της Κοιλάδα του Θανάτου και βρίσκεται όχι πολύ μακριά από την περίφημη Κοιλάδα των Geysers. Οι υψηλές συγκεντρώσεις τοξικών αερίων που βρέθηκαν σε αυτόν τον τομέα συνιστούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό: τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν γρήγορα, ενώ οι άνθρωποι σύντομα αρχίζουν να αισθάνονται αδιαθεσία.

Bikini Atoll, Νήσοι Μάρσαλ

Χαμένο κάπου στον ωκεανό, αυτό το νησί μοιάζει με παράδεισο, έτσι δεν είναι; Αλλά το Bikini Atoll ήταν στην πραγματικότητα είναι η έδρα πολυάριθμων προγραμμάτων πυρηνικών δοκιμών που μετέτρεψαν το γραφικό νησί σε ραδιενεργό σκουπιδότοπο. Οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, και ακόμη και σήμερα παραμένει επικίνδυνο για τους ζωντανούς οργανισμούς: τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας που καταγράφονται εδώ, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.

Afar Depression, Αιθιοπία

Το ηφαίστειο Erta Ale, στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον πλανήτη. Μικροί σεισμοί συνεχώς πλήττουν την περιοχή, σχηματίζοντας πολλά βαθιά χάσματα.

Λίμνη Νάτρον, Τανζανία

Μπορεί να μοιάζει με εξωγήινο τοπίο, αλλά αυτή η σουρεαλιστική εικόνα είναι στην πραγματικότητα η φωτογραφία της λίμνης Νάτρον στην Τανζανία. Η κρούστα αλκαλικού άλατος στην επιφάνεια της λίμνης είναι τόσο επικίνδυνη, που όλα τα ζωντανά πλάσματα πεθαίνουν μόλις έρχονται σε επαφή με αυτήν. Για προφανείς λόγους, το κολύμπι σε αυτή τη λίμνη απαγορεύεται αυστηρά και η έντονη οσμή υδρόθειου που προέρχεται από την επιφάνεια της λίμνης σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

credits: Bright Side

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα