Ας σταματήσουμε να Προσποιούμαστε πως τα Ταξίδια είναι προσιτά σε Όλους.

‘ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ και ξεκίνα τα ταξίδια. Δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι,’ έγραψε ένας φίλος αφού γύρισε μετά από ένα χρόνο στο εξωτερικό. Άλλος είπε: ‘Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο και όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μία σελίδα.’

Εδώ κατά κάποιο τρόπο υπονοείται πως όσοι δεν ταξιδεύουν δεν είναι αρκετά περιπετειώδεις και πως πρέπει απλά να γίνουν πιο γενναίοι και να το τολμήσουν. Αλλά όμως δεν είναι μόνο αυτό που εμποδίζει τους ανθρώπους από κάτι τέτοιο:

1. Όταν δεν έχεις πολλά χρήματα, η ιδέα του να ταξιδέψεις δύσκολα περνάει από το μυαλό σου.

Είναι πολύ σημαντικό το να θέλεις να εξερευνήσεις τον κόσμο, αλλά όταν τα οικονομικά σου δεν το επιτρέπουν, τα πράγματα μπερδεύουν πολύ. Όταν η οικογένειά σου δεν τα βγάζει πέρα, δεν είναι μία εύκολη επιλογή να τους αφήσεις πίσω και να ταξιδεύεις στον κόσμο σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

2. Το να έχεις κάνει καλό προϋπολογισμό δεν είναι πάντα η λύση. 

Εννοείται πως είναι καλό να ξοδεύετε σωστά τα χρήματά σας, αλλά πάντα θα υπάρχουν και έξοδα που δεν θα έχετε προβλέψει. Σκεφτείτε κιόλας τα χρήματα που χάνετε επειδή δεν δουλεύετε.

3. Η δυνατότητα να ταξιδέψετε εξαρτάται από τα προνόμια που έχετε.

Το να έχεις κάποια αναπηρία, είτε σωματική, είτε πνευματική, μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο ένα ταξίδι. Επίσης τα πράγματα είναι πολύ μπερδεμένα για τρανσeξουαλ ανθρώπους: ότι έχει να κάνει με διαβατήρια και έγγραφα θα αποτελεί εμπόδιο.

Και φυσικά εάν είσαι από τις ανατολικές χώρες, πλέον είναι πιο δύσκολο να πραγματοποιήσεις ένα ταξίδι.  Στα αεροδρόμια όλοι θα υποθέτουν πως είσαι τρομοκράτης.

Όσο και αν μας αρέσουν τα ταξίδια, πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν είναι προσιτά σε όλους. Πρέπει να σταματήσουμε να κατακρίνουμε όσους δεν ταξιδεύουν και να καταλάβουμε πως είμαστε προνομιούχοι όσοι τα καταφέρνουμε. Εάν θέλουμε τόσο πολύ και άλλοι να ταξιδέψουν, πρέπει πρώτα να κάνουμε τα ταξίδια μία ρεαλιστική επιλογή για όλους.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: matadornetwork.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα