Ανησυχητικές εναέριες φωτογραφίες δείχνουν τι προκαλεί στο περιβάλλον η αλόγιστη θανάτωση ζώων για το κρέας τους

Η παγκόσμια παραγωγή τροφής σήμερα, είναι ένα χάλι. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα μεγάλων πολυεθνικών και ταυτόχρονα καταστρέφουμε το ίδιο το περιβάλλον με την αλόγιστη θανάτωση αναρίθμητων ζώων.

Αυτές οι περιοχές ονομάζονται επίσημα “Concentrated Animal Feeding Operation” (CAFO) αν και η κοινή τους ονομασία είναι εργοστασιακές φάρμες (factory farms). Εκεί στεγάζονται χιλιάδες ζώα σε βάρβαρες συνθήκες με αποτέλεσμα να εξαπλώνονται διάφορες ασθένειες και το ευρύτερο περιβάλλον να υποβαθμίζεται.

Σύμφωνα με το FarmForward, όταν εξέτασαν τα έγγραφα του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης, κατέληξαν ότι το 99% των ζώων στην Αμερική – που καταναλώνονται – μεγαλώνουν σε τέτοιες “φάρμες”. Μιλάμε δηλαδή για δισεκατομμύρια ζώα που εκτρέφονται κάθε χρόνο με μόνο σκοπό να σφαγιαστούν, ΜΟΝΟ στην Αμερική! Παγκοσμίως, ο αριθμός ξεπερνά τα 70 δισεκατομμύρια…

Αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε πλέον. Θέλουμε να βγάζουμε το μέγιστο δυνατό κέρδος από το οτιδήποτε, ασχέτως με τον κλάδο που ασχολείται κανείς.
Films for action

Αυτό είναι ένα ενδεικτικό βίντεο για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς. Τα στιγμιότυπα είναι από τη βόρεια Καρολίνα, όπου στεγάζονται πάνω από 2.000 τέτοιες “φάρμες”.

Γνωρίζατε πως η κύρια αιτία της καταστροφής των δασών είναι οι δικές μας προμήθειες τροφής; Τα καταστρέφουν προκειμένου να κάνουν χώρο για καλλιέργειες και βοσκοτόπια. Κάθε μέρα, περίπου 100 είδη φυτών/ζώων/εντόμων εξαφανίζονται, εξαιτίας αυτής της πρακτικής (περισσότερες λεπτομέρειες στα βίντεο που ακολουθούν).

Το 2006, ο οργανισμός United Nations Food and Agriculture Organization έδωσε στη δημοσιότητα μια αναφορά δηλώνοντας ρητά ότι η βιομηχανία της κτηνοτροφίας εκπέμπει περισσότερα “αέρια του θερμοκηπίου” απ’ ότι όλες οι μορφές μετακίνησης μαζί!

Τα δισεκατομμύρια ζώων που εκτρέφονται στην Αμερική κάθε χρόνο είναι λογικό να παράγουν και τεράστιες ποσότητες κοπpάνων, από τα οποία στη συνέχεια απελευθερώνεται μεθάνιο και άλλα αέρια στην ατμόσφαιρα. Το μεθάνιο, που είναι 20 φορές πιο δραστικό από το διοξείδιο του άνθρακα, είναι υπεύθυνο για το 9% των “αερίων του θερμοκηπίου” στην Αμερική.
Huffington Post

Αν θέλουμε λοιπόν να μιλάμε για τις επιπτώσεις της ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον, πρέπει να μιλήσουμε ανοιχτά και γι’ αυτές τις “φάρμες” και κατ’ επέκταση και τις διατροφικές μας συνήθειες.

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα