Θλίψη και εγκατάλειψη: Έτσι είναι σήμερα παρατημένο το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Γνωρίσαμε και αγαπήσαμε την ηθοποιό Αλίκη Βουγιουκλάκη μέσα από τις αξέχαστες ερμηνείες της στις ταινίες της Φίνος Φιλμ, το εξαιρετικό ταλέντο και την γλυκιά φύση της. 26 χρόνια μετά το θάνατο της, το σπίτι στο οποίο έμενε βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και σας το παρουσιάζουμε.

Δείτε πως είνα σήμερα το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Στην οδό Κων. Παλαιολόγου 61, έμενε η Αλίκη Βουγιουκλάκη την εποχή πριν βαφτιστεί ”Εθνική σταρ” από την Ελένη Βλάχου. Το κτίριο σήμερα είναι ερειπωμένο και σε κακή κατάσταση όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες.

Μόλις ”έφυγε” από τη ζωή ο πατέρας της (Γιάννης Βουγιουκλάκης), η οικογένεια Βουγιουκλάκη μετακόμισε από την Μαγκουφάνα στο Μαρούσι, στην οδό Πάνος κοντά στη κεντρική πλατεία. Εκεί πήγε σχολείο και έζησε τα πρώτα χρόνια της εφηβείας της. Η Αλίκη έλεγε συχνά πως έμενε στο Μαρούσι αλλά κάτι που δεν γνωρίζαμε είναι ότι είχε και ένα σπίτι στον Αγίο Παύλο στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν επίσης αρκετά κοντά στα στούντιο της Φίνος Φιλμ της οδού Χίου.

Την περίοδο 1958-59 ο Νίκος Μαστοράκης, μαθητής τότε με μία ερασιτεχνική φωτογραφική μηχανή, τράβηξε αυτές τις δύο υπέροχες φωτογραφίες στο σπίτι αυτό, τις όποιες μοιράστηκε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Εκεί την γνώρισε από κοντά και της πήρε την πρώτη του συνέντευξη.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”