Συγκινητική μαρτυρία: Αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα να σώσει επιβάτες αεροσκάφους που έπεσε

Ο Γιάννης Κουρούπης είναι ένας από τους σύγχρονους αφανείς ήρωες. Ήταν ο άνθρωπος που χωρίς δεύτερη σκέψη βούτηξε στα παγωμένα νερά για να βοηθήσει τους δύο ναυαγούς που βρέθηκαν στη θάλασσα μετά το τρομακτικό δυστύχημα του αεροσκάφους. Ήταν εκείνος που έπεσε στα νερά να βοηθήσει τους συνανθρώπους του χωρίς να σκεφτεί τον εαυτό του.

Το τρομακτικό δυστύχημα

Για το τρομακτικό δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο όταν μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα στο Κακό Όρος, με συνέπεια και τον θάνατο ενός 68χρονου άνδρα, μίλησε ο υπαρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, Γιάννης Κουρούπης στο neakriti.gr και στην ΚΡΗΤΗ TV.Ο υπαρχιφύλακας συγκλονίζει, περιγράφοντας λεπτό προς λεπτό όλα όσα έλαβαν χώρα, μετά την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους με τους δύο επιβαίνοντες. Ήταν εκείνος που έβγαλε τα ρούχα του και βούτηξε στα παγωμένα νερά, χωρίς να σκεφτεί τίποτα, ενώ την ίδια ώρα δύο ακόμα πυροσβέστες έπεφταν στο νερό για να βοηθήσουν τους δύο ναυαγούς.

«Δεν μπορώ άλλο, έχω τελειώσει»

«Αρχίσαμε κατευθείαν μαλάξεις, γιατί βλέπαμε ότι ο άνθρωπος δεν είχε τις αισθήσεις του και φαινόταν πολύ ζορισμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο υπαρχιφύλακας, συμπληρώνοντας «θυμάμαι ότι ακούμπησα το μπράτσο του και ήταν “πέτρα”. Το μυϊκό του σύστημα δηλαδή είχε σκληρύνει από την υπερπροσπάθεια και πραγματικά βυθιζόταν. Δεν μπορούσε άλλο να κολυμπήσει. Ήταν σε κατάσταση σοκ. Είχε υποθερμία. Έτρεμε. Φώναζε: Δεν μπορώ άλλο έχω τελειώσει».Ο ίδιος αναφέρει ότι παρά τον κίνδυνο που ένιωσαν ότι το αεροπλάνο εξακολουθούσε να βυθίζεται κάτω από τα πόδια τους με κίνδυνο αν τους παρασύρει, το μόνο που σκέφτηκε ήταν να βοηθήσει. «Μπαίνεις στον κίνδυνο, αλλά εκείνη την στιγμή το βάζεις σε δεύτερη μοίρα και λες προσπαθώ να σεβαστώ την ανθρώπινη ζωή και να κάνω αυτό που θα ήθελα να κάνουν και σε εμένα».

Το συγκλονιστικό βίντεο

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”