Μια και μοναδική: Η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down Νάνσυ Διαπούλη και το μήνυμα της για ίσα δικαιώματα

Η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down της χώρας, είναι η Νάνσυ Διαπούλη και περνάει το δικό της μήνυμα για ίσα δικαιώματα.

Η αγάπη της για την κολύμβηση

Πιο συγκεκριμένα, η Νάνσυ παρουσιάζει από το 2009 την Τελετή Αφής της Φλόγας ως πρέσβειρα των Special Olympics. Η αγάπη της για την κολύμβηση ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Έχει αρκετές διακρίσεις, με τελευταία τη συμμετοχή της στους Πανελλήνιους αγώνες κολύμβησης που διεξήχθησαν στο Λουτράκι όπου κατέκτησε την 1η θέση στο ύπτιο. Σήμερα εκπληρώνει ένα ακόμα από τα όνειρά της. Γίνεται η πρώτη προπονήτρια κολύμβησης με Σύνδρομο Down.

Η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και μίλησε με ενηλίκους με Σύνδρομο Down που ζουν ανεξάρτητοι σε δικά τους μικρά διαμερίσματα. Έχουν αυτονομηθεί και κάνουν σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτητοποίησής τους. Οι ίδιοι, μας μιλούν για την καθημερινότητα μακριά από το πατρικό σπίτι, ενώ οι υπεύθυνοι αναφέρονται στις παράλληλες δράσεις αλλά και σε όλα εκείνα που πρέπει και μπορούν να γίνουν για τη στήριξη των ενηλίκων με Σύνδρομο Down σε μια ζωή με τις δικές τους επιλογές.

Δείτε το video

Related posts

“Δεν έκλαψα σήμερα”: Ραγίζει καρδιές καρκινοπαθής μαμά που άφησε τα παιδιά της να ξυρίσουν το κεφάλι της

Χειροκροτούσε όλο το αεροπλάνο: Αεροσυνοδός έκανε… στον αέρα, πρόταση γάμου στην αγαπημένη της

Αρνήθηκε σε μητέρα ν’αλλάξουν θέσεις για να είναι με τα παιδιά της, κι εκείνη την εκδικήθηκε με τον χειρότερο τρόπο