Κερδίζει όλα τα μπράβο η Κίμωλος: Εγκαταλελειμμένες βάρκες μετατρέπονται σε δανειστικές βιβλιοθήκες

Μια σπουδαία πρωτοβουλία σε ένα πανέμορφο νησί που αξίζει να στηριχθεί από όλους μας και να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα νησιά. Δείτε πως με πρωτοβουλία λίγων ανθρώπων βάρκες που δεν χρησιμοποιούνταν πια μετατράπηκαν σε έργα τέχνης που κοσμούν κάθε παραλία του νησιού. Τον σχεδιασμό επιμελήθηκε η ζωγράφος, Ελένη Τεκνόπουλο, η οποία σχεδίασε τέσσερα διαφορετικά σχέδια.

Τα σχέδια και το «μήνυμα» που κρύβουν

Οι ιδιαίτερες αυτές βιβλιοθήκες έχουν φιλοτεχνηθεί από τη ζωγράφο Ελένη Τεκνοπούλου. Έχουν τέσσερα διαφορετικά σχέδια, που αποτελούν μηνύματα για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την προστασία των θαλασσών.

Η όμορφη αυτή προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε το 2019. Είχε τέτοια ανταπόκριση από την πλευρά των επισκεπτών του νησιού, που “ανάγκασε τους Κιμωλιστές να συνεχίσουν την προσπάθεια με ανανεωτική διάθεση.

Ποιος χρηματοδότησε το έργο

Το έργο αποτελεί δωρεά του Κοινωφελές Ίδρυμα Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Sea Change Greek Islands”. Με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης, Πρεσβευτές του οποίου στην Κίμωλο είναι οι «Κιμωλίστες».

Μια υπέροχη προσπάθεια που αξίζει να στηριχθεί..

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”