Η Κρητική πατέντα για τις ελιές που κάνει θραύση: Μηχάνημα που τις μαζεύει μόνο δίνει τέλος στο ράβδισμα

Συγκομιδή ελιάς: Η περίοδος της συγκομιδής ξεκινάει σύντομα και οι παραγωγοί έχουν ήδη ξεκινήσει την απαραίτητη προεργασία για την σοδειά του χρόνου τους. Η πιο καινοτόμα ιδέα ήρθε από την Κρήτη, με το μηχάνημα που μαζεύει μόνο τους τις ελιές χωρίς ράβδισμα.

Συγκομιδή ελιάς: Η κρητική καινοτόμα πατέντα για το μάζεμα των ελιών

Τέρμα η παραδοσιακή μέθοδος του ραβδίσματος των ελιών πλέον έρχεται ειδικό μηχάνημα που μαζεύει τις ελιές χωρίς κόπο. Ο πρώην εισαγγελέας Εφετών Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφυπηρετήσει και βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μεσαρα και κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες εκλογές με την παράταξη του νυν Δημάρχου Φαιστού Γρηγόρη Νικολιδάκη, έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook εξηγώντας πως λειτουργεί το μηχάνημα αυτό στην πράξη και προκάλεσε τον εντυπωσιασμό των κρητικών.

Η συλλογή των ελιών με το συγκεκριμένο μηχάνημα έγινε σε ελαιόδεντρα στη Γωνιά Τυμπακίου, στο κτήμα του Γεώργιου Τζωρτζακάκη, ο οποίος μέσα σε δύο ημέρες μάζεψε 2,5 τόνους λάδι από 5.000 νανάκια δενδρύλλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μηχάνημα είναι ευρεσιτεχνία ενός κρητικού, του Νίκου Στεφανάκη.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”