Αλέξης Γκόλφης: Η τραγική ιστορία που υποδύθηκε τον Χριστό

Ο Αλέξης Γκόλφης ή αλλιώς Αλέξης Γκολφινόπουλος, υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό και δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από το ρόλο που τον στιγμάτισε. Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948. Ξεκίνησε το 1973 να παίζει μικρούς ρόλους στην τηλεόραση με την καθοδήγηση του Βασίλη Γεωργιάδη. Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην […]

Ο Αλέξης Γκόλφης ή αλλιώς Αλέξης Γκολφινόπουλος, υπήρξε ο μοναδικός Έλληνας ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Χριστό και δεν κατάφερε ποτέ να ξεφύγει από το ρόλο που τον στιγμάτισε.

Γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1948. Ξεκίνησε το 1973 να παίζει μικρούς ρόλους στην τηλεόραση με την καθοδήγηση του Βασίλη Γεωργιάδη. Το 1975 υποδύθηκε τον Μανωλιό-Χριστό στην επιτυχημένη σειρά «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» και η ζωή του άλλαξε σε μια νύχτα.

Η σειρά προβλήθηκε το 1975- 1976. Η σκηνοθεσία ήταν του Βασίλη Γεωργιάδη και πρωταγωνιστούσαν οι: Αλέξης Γκόλφης, Κάτια Δανδουλάκη, Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιώργος Φούντας, Γεωργία Βασιλειάδου και πολλοί άλλοι.

Όλη η Ελλάδα τον κάνει είδωλο, τον προσκυνούν του φιλούν τα χέρια και τα πόδια. Παίρνει χιλιάδες γράμματα λατρείας για το πρόσωπο του, αλλά και συμπάθειας για την εξέλιξη της σειράς, όπως τον αφορισμό που δέχεται από τον παπά-Γρηγόρη (Λυκούργο Καλλέργη).

Ο ρόλος αυτός τον σημάδεψε και τον ακολούθησε σε όλη τη ζωή του. Ταυτίστηκε μαζί του. Χάθηκε μεταξύ ρόλου και πραγματικότητας.

Έμπλεξε με ναρκωτικά και ζούσε σαν ρακοσυλλέκτης. «Έφυγε» το 2007 άστεγος και μόνος σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κάπου στην πλατεία Κολιάτσου. Για 2 μήνες έμεινε στο νεκροτομείο μια και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Η κηδεία του έγινε με δαπάνη της ΕΡΤ.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”