Άγιος Σπυρίδωνας- Η Ορθοδοξία γιορτάζει: Παραδόσεις και Θαύματα LIVE ΤΩΡΑ στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ : Από τους πλέον τιμημένους Αγίους της Ορθοδοξίας ο Άγιος Σπυρίδων προστάτης των φτωχών, των ορφανών και των αδικημένων είχε τέτοια αγιότητα που του δόθηκε η χάρη άνωθεν να κάνει πολλά θαύματα.

Παραδόσεις και θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνος από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, Αθανάσιο Μισσό.

Άγιος Σπυρίδωνας: Ο Άγιος Σπυρίδωνας τιμάται από την Εκκλησία μας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018. Στις 12 Δεκεμβρίου, οι Κερκυραίοι τιμούν τον Πολιούχο του νησιού τους.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας Κέρκυρας, Επίσκοπος Τριμυθούντος, ο Θαυματουργός, είναι Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ήταν ο Eπίσκοπος της κωμοπόλεως Τριμυθούντος, στο σημερινό χωριό Τρεμετουσιά στην Κύπρο.

Άγιος Σπυρίδωνας 12 Δεκεμβρίου: Έθιμα και παραδόσεις
Ο άγιος Σπυρίδωνας πολλές φορές βγαίνει από την εκκλησιά του στην Κέρκυρα, που είναι το λείψανό του και γυρίζει για να βοηθήσει εκείνους που τον επικαλούνται. Γι’ αυτό χαλάει τα υποδήματά του, και είναι αναγκασμένοι να του τ’ αλλάζουν κάθε τόσο.

Άγιος Σπυρίδωνας – Παραδόσεις
Έπειτα απ’ τη γιορτή του Αϊ-Νικόλα, στις 12 Δεκεμβρίου έρχεται ο Αϊ-Σπυρίδωνας, για τον οποίο ο λαός μας πιστεύει πως θεραπεύει τα σπυριά και διώχνει την πανούκλα. Κι ακόμα, πιστεύουν ότι είναι ο βοηθός του Αϊ-Νικόλα σε στεριές και θάλασσες και χαλάει τα παπούτσια του τρέχοντας εδώ κι εκεί να βοηθήσει αυτούς που κινδυνεύουν.

Related posts

Ο σύζυγός μου δεν θέλει την οικογένειά μου στα γιορτινά τραπέζια. Τι με συμβουλεύετε να κάνω;

«Σταμάτησα τη 12χρονη κόρη μου από το σχολείο για να μπορεί να είναι influencer πλήρους απασχόλησης» λέει μαμά με εκατομμúρια ακόλουθους στο TikTok

“Κάνω κάθε χρόνο Χριστούγεννα με τα πεθερικά μου. Φέτος όμως θα πατήσω πόδι κι ας μαλώσουμε. Εγώ δεν έχω γονείς;”