Σε ένα Δάσος της Βοσνίας, Βρέθηκε αυτή η Τεράστια Σφαίρα. Οι Αρχαιολόγοι Ισχυρίζονται πως δεν έχει φτιαχτεί από ανθρώπους!

Μία παράξενη σφαίρα εντοπίστηκε σε ένα δάσος κοντά στο Zavidovići της Βοσνίας και κάποιοι κάνουν λόγο ότι πρόκειται για ένα κειμήλιο που έμεινε πίσω από ένα αρχαίο πολιτισμό. 

Ο αρχαιολόγος Semir Osmanagić πιστεύει πως αυτό το παράξενο εύρημα θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι από μία ολόκληρη σειρά σφαιρών, η οποία καταστράφηκε δυστυχώς από κυνηγούς θησαυρών πριν αρκετές δεκαετίες. Εάν αυτό ισχύει, τότε η σφαίρα αυτή θα μπορούσε να είναι 1,500 χρονών.

Έχει περίπου 1.5 μέτρα διάμετρο και είναι φτιαγμένη από σίδηρο.

Δυστυχώς για τον Semir Osmanagić, η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει πως η σφαίρα αυτή έχει φτιαχτεί από ανθρώπους. Ο Mandy Edwards από το ‘University of Manchester’ πιστεύει πως μπορεί να πήρε το σχήμα του λόγω διάβρωσης.

Ο Dr. Osmanagić έχει συνηθίσει την αμφισβήτηση. Το 2005, ισχυριζόταν πως είχε ανακαλύψει αρχαίες πυραμίδες στην κοιλάδα Visoko Valley της Βοσνίας και οι Ευρωπαίοι αρχαιολόγοι στην ουσία τον αποκάλεσαν τρελό. Αν και πρέπει να το παραδεχτούμε, η θεωρία του για τη σφαίρα είναι πολύ ενδιαφέρουσα!

Credit: viralnova.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta