Τόκιο: Άγαλμα Ελληνικής Μυθολογίας Στους Δρόμους Της Ιαπωνίας (pics)

Τόκιο: Άγαλμα Ελληνικής Μυθολογίας Στους Δρόμους Της Ιαπωνίας (pics)

Ακόμη μια φορά μια πόλη στον κόσμο τιμάει την αρχαία Ελλάδα – Άλλωστε οι Αρχαίοι Έλληνες έδωσαν τα…φώτα τους στον πολιτισμό παγκοσμίως και αυτό το παραδέχεται όλος ο πλανήτης. Δείτε το άγαλμα που κοσμεί την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο.

Ένα άγαλμα από την ελληνική μυθολογία κοσμεί την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο. Και αυτό είναι το άγαλμα του Προμηθέα, του Τιτάνα που έκλεψε την φωτιά από τους θεούς και την έδωσε στους ανθρώπους, με την τιμωρία του να είναι εξαιρετικά επίπονη.

Ωστόσο το άγαλμα που βρίσκεται έξω από τα γραφεία της εταιρίας JX Holdings, δεν βρίσκεται εκεί λόγω της συγκεκριμένης ιστορίας του Προμηθέα. Μετά από αυτήν την πράξη, ο Δίας αποφάσισε να κάνει κατακλυσμό ώστε να τιμωρήσει την ασέβεια των ανθρώπων. Ο Προμηθέας το έμαθε και είπε στον ανιψιό του τον Δευκαλίωνα να φτιάξει μια κιβωτό, στην οποία μπήκαν ο ίδιος και η γυναίκα του, η Πύρρα.

Όταν αργότερα τελείωσε ο κατακλυσμός, ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα πήραν το χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που τους έλεγε να κλείσουν τα μάτια τους και να πετούν πίσω τους μια πέτρα. Οι πέτρες που πετούσε ο Δευκαλίωνας μεταμορφώνονταν σε άντρες και εκείνες της Πύρρας, σε γυναίκες. Έτσι γεννήθηκε το «Γένος των Ηρώων», που έδωσε ελπίδα και συνέχεια στην ανθρωπότητα.

Το άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκιο λοιπόν, συμβολίζει ακριβώς αυτό. Την ελπίδα. Άλλωστε το αναφέρει και στην ταμπέλα που υπάρχει κάτω από το άγαλμα. Στην Ιαπωνία η λέξη ελπίδα, από τις ατομικές βόμβες αλλά και το πυρηνικό ατύχημα στην Φουκουσίμα, είναι μια λέξη με ιδιαίτερη σημασία. Πέτρα την πέτρα, ο κόσμος πρέπει να ξαναχτιστεί. Και η ελληνική μυθολογία έχει την σοφία για να συμβολίσει με τον καλύτερο τρόπο την αναδημιουργία του κόσμου.

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta