Κάνε το ΤΕΣΤ και δες, πως αντιλαμβάνεσαι τον Κόσμο!

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως σκέφτεστε; Ή πιο συγκεκριμένα, πως επεξεργάζεστε την πληροφορία και την αναλύετε; Αν ανήκετε στη μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, πιθανόν να μη το έχετε πολυσκεφτεί. Συχνά το παίρνουμε ως δεδομένο, επειδή η σκέψη μας έρχεται φυσικά και έτσι δεν χρειάζεται να το σκεφτούμε! Είμαστε περισσότερο επικεντρωμένοι στις φυσικές μας ενέργειες και δε μας απασχολούν οι πραγματικές σκέψεις και οι γνωστικές διαδικασίες που εκτελούνται στο παρασκήνιο. 

Όποτε σκεφτόμαστε, δραστηριοποιούνται πολλαπλές νοητικές καταστάσεις. Ο εγκέφαλος και τα μάτια συνεργάζονται για να ορθολογικέψουν αυτό που βλέπουν και βιώνουν. Τα μάτια μας στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο, που τα διερμηνεύει και κατατάσσει τα άπειρα ερεθίσματα που λαμβάνει. Κατά αυτόν τον τρόπο το μυαλό μας  εσωτερικεύει αυτό που συμβαίνει τριγύρω μας, ώστε να παίρνουμε αποφάσεις και να πράττουμε αναλόγως.

Οι άνθρωποι συχνά ταυτοποιούν τον εαυτό τους είτε σε λογικό είτε σε δημιουργικό τύπο σκεπτικιστή. Ωστόσο, η κρίση τους πολλές φορές είναι λανθασμένη. Ο τρόπος λειτουργίας του μυαλού μας μπορεί να καθοριστεί με τη βοήθεια αντικειμενικά σχεδιασμένων τεστ, όπως το παρακάτω.

Το συγκεκριμένο γνωστικό κουίζ ψυχολογίας μπορεί γρήγορα να αποκαλύψει τον τρόπο σκέψης σας. Εξετάζει πως αντιλαμβάνεστε διαφορετικά σχήματα και εικόνες που θα σας παρουσιαστούν με παραπλανητικούς τρόπους. Δοκιμάστε το και δείτε τα αποτελέσματά σας. Μπορεί να σας εκπλήξουν! Πατήστε στο κουμπί “Let’s Play!” για να ξεκινήσετε και μη ξεχάσετε να το μοιραστείτε με τους φίλους σας για να συγκρίνετε τα αποτελέσματα. Καλή διασκέδαση!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta