Ποτέ μην σταματάς: Γυναίκα παίρνει απολυτήριο Λυκείου στα 97 της και ξεσπάει σε δάκρυα

Ποτέ δεν είναι αργά, ποτέ δεν πρέπει να τα παρατάς. Μια 97χρονη γυναίκα μας το απέδειξε αυτό με τον καλύτερο τρόπο, πήρε το απολυτήριο Λυκείου της λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Η ιστορία της 97χρονης

Η 97χρονη Margaret Thome Bekema, πήρε επιτέλους το απολυτήριο λυκείου της, ξεσπώντας σε δάκρυα ευτυχίας.

Οταν το μακρινό 1932 η κ. Bekema αναγκάστηκε να παρατήσει τις αίθουσες, η απογοήτευση της ήταν τεράστια. Η ηλικιωμένη Αγγλίδα αγαπούσε το σχολείο, όμως η οικογενειακή κατάσταση της δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Η μητέρα της είχε αρρωστήσει βαριά και η μεγαλύτερη κόρη της οικογενείας έπρεπε να αναλάβει τον μητρικό ρόλο στο σπίτι και να προσέξει τα μικρότερα αδέρφια της. Για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να αφήσει το σχολείο, εγκαταλείποντας έτσι τα όνειρα της. Τα χρόνια πέρασαν, όμως η κ. Bekema ποτέ δεν μπόρεσε να βρει χρόνο ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Σε ηλικία 97 ετών, ήταν πεπεισμένη πως ποτέ δεν πρόκειται να πάρει το πολυπόθητο πτυχίο της. Ωστόσο ένας μακρινός της συγγενής είχε διαφορετική άποψη. Επικοινώνησε με το σχολείο της ηλικιωμένης Αγγλίδας, ώστε να της αποδοθεί ένα τιμητικό δίπλωμα. Το σχολείο συμφώνησε και κάπως έτσι η κ. Bekema είναι πλέον απόφοιτος του Grand Rapids Catholic Central High. Μάλιστα το πτυχίο αναγράφει ως ημερομηνία τον Ιούνιο του 1936, όταν και θα αποφοιτούσε κανονικά.

Η αντίδραση της 97χρονης ήταν συγκινητική. Παίρνοντας στα χέρια της το πτυχίο, με καθυστέρηση 79 ετών, ξέσπασε σε λυγμούς. Η παρακάτω φωτογραφίες αλλά και το βίντεο είναι χαρακτηριστικά:

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: «Λιώσαμε» με τον μικρούλη – 10 μηνών ο μικρότερος ψηφοφόρος

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»