Πως θα ήταν ο κόσμος αν εξαφανίζαμε με Photoshop τους άντρες;

Πως θα μοιάζανε τα κορυφαία έδρανα του κόσμου χωρίς άντρες; Άδεια, είναι η απάντηση. Ένα νέο βίντεο που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία #MoreWomen ανέδειξε την έλλειψη του ωραίου φύλου σε σημαντικές θέσεις αφαιρώντας με Photoshop τους άνδρες εκτός της φωτογραφίας.

Στο βίντεο, φωτογραφίες από πολιτικούς χώρους όπως ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου και κορυφαίες τηλεοπτικές εκπομπές όπου δόθηκε η φεμινιστική κίνηση.

Οι τοποθεσίες μοιάζουν παράξενα άδειες χωρίς τους άντρες να κυριαρχούν συνήθως σε αυτές.

Οι φωτογραφίες των εκπομπών ‘Ώρα των Ερωτήσεων’ του BBC, του ‘Saturday Night Live’, της εκπομπής ‘Masterchef’ και το Πανεπιστήμιο Challenge επίσης τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης στο πλαίσιο του έργου από το περιοδικό Elle.

Στο βίντεο, η Emma Watson είναι μια μοναχική φιγούρα στα έδρανα του ΟΗΕ – όπου έδωσε μια ομιλία σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών πέρυσι – όταν αφαιρέθηκαν οι άνδρες γύρω της.

Σε μια συζήτηση στα κτήρια του Κοινοβουλίου, ο θάλαμος φαίνεται σχεδόν άδειος όταν μόνο μερικές γυναίκες βουλευτές έχουν μείνει στα έδρανα, αφού οι άνδρες έχουν αφαιρεθεί από την εξίσωση.

Σε μια εικόνα από το 2012 που δείχνει τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει μείνει εντελώς μόνη στην εικόνα στην εκστρατεία #MoreWomen.

Και σε μια φωτογραφία της βασίλισσας που φιλοξενεί μια δεξίωση για τους ηγέτες της G20 στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Μέρκελ είναι και πάλι μία από τις μοναδικές γυναίκες αριστερά, εκτός από την ίδια την βασίλισσα και η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ, τη πρόεδρο της Αργεντινής.

Την ημέρα της επιδρομής στον Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2011, σε μια συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα και κορυφαίους συμβούλους ασφαλείας στο Δωμάτιο Κατάστασης, η Χίλαρι Κλίντον έμεινε μόνη να κάθεται, όταν οι συνάδελφοί της διαγράφονται.

Το βίντεο, το οποίο συνοδεύεται από το σύνθημα «υπάρχει χώρος για περισσότερες από εμάς στην κορυφή» στην ιστοσελίδα του περιοδικού, υποστηρίζει την εκστρατεία #MoreWomen, την οποία ξεκίνησε το Elle περιοδικό στο “φεμινιστικό” τεύχος του Νοεμβρίου.

Στο τεύχος, η Lorraine Candy, η αρχισυντάκτρια του Elle ελπίζει ότι η εκστρατεία θα βοηθήσει να ενδυναμώσει περισσότερες γυναίκες, να φτάσουν στην κορυφή.

Η Candy κάνει επίσης έκκληση προς τους αναγνώστες να συσπειρωθούμε και να στηρίξουμε άλλες γυναίκες να βοηθήσουν την επίτευξη του στόχου της ισότητας.

Η αρχισυντάκτρια συνεχίζει: “Η σιωπή δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Χρειαζόμαστε την ισότητα των αμοιβών, χρειαζόμαστε ένα δίκαιο και ανθρώπινο δικαστικό σώμα για όσες από εμάς έχουν υποστεί επίθεση ή κακοποίηση, χρειαζόμαστε μια ίση πορεία προς την επιτυχία στη δουλειά, χρειαζόμαστε ευελιξία όταν έχουμε μια οικογένεια, χρειαζόμαστε η αξία μας στην κοινωνία να έχει την ίδια τιμή με εκείνη ενός άνδρα.”

“Θέλουμε, επίσης, τις ίδιες ευκαιρίες και επιλογές που έχουν οι άνδρες, έτσι ώστε ο κόσμος μας είναι πιο δίκαιος για όλους, πιο οικονομικά επιτυχής για το μέλλον μας και ένα πιο ευτυχισμένο μέρος για να ζούμε.”

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta