Μωρό 5 Μηνών Κινδύνευσε Από Τρίχα Να Χάσει Το Δάκτυλο Του

Μωρό 5 Μηνών Κινδύνευσε Από Τρίχα Να Χάσει Το Δάκτυλο Του

Μωρό: «12 γιατροί και νοσηλευτές με όλων των ειδών τα εργαλεία προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την τρίχα, έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο» – Το άγνωστο «Σύνδρομο Tourniquet» ήταν η αιτία που ένα μωράκι κόντεψε να χάσει το δάκτυλο του από μια τρίχα.

Η Sara Ward δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το 5 μηνών μωρό της έπρεπε να μεταβεί επειγόντως στο νοσοκομείο εξαιτίας μιας τρίχας η οποία είχε τυλιχτεί γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του.

Πριν συμβεί αυτό στο παιδί της, η μαμα δεν είχε ακούσει ποτέ της για κάτι παρόμοιο, που στην ιατρική κοινότητα είναι γνωστό ως «Σύνδρομο Tourniquet».

Τι είναι το σύνδρομο Tourniquet

Με λίγα λόγια, μια τρίχα περισφίγγεται τόσο δυνατά γύρω από κάποιο μέλος του σώματος, όπως το δάχτυλο του ποδιού, που σταματά την κυκλοφορία του αίματος, προκαλεί πρήξιμο και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Η Sara πρωτοθορυβήθηκε όταν παρατήρησε μια πολύ λεπτή γραμμή στο δαχτυλάκι του μωρού της, το οποίο είχε αρχίσει να κοκκινίζει ελαφρώς. Το επόμενο βράδυ, η κατάσταση του δαχτύλου είχε επιδεινωθεί και το άλλο πρωί, επισκέφθηκαν τον γιατρό τους.

Εκείνος, τους παρέπεμψε στο πλησιέστερο νοσοκομείο, επειδή αν η τρίχα δεν έβγαινε αμέσως ο μικρός κινδύνευε έως και να χάσει το δάχτυλό του.

Η άμεση επέμβαση των γιατρων στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο, μια ολόκληρη ομάδα ειδικών έπεσε πάνω στο παιδί, μας και η αφαίρεσή της τρίχας δεν ήταν όσο εύκολη υποθέτει κανείς. «12 γιατροί και νοσηλευτές με όλων των ειδών τα εργαλεία προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την τρίχα», θυμάται η μαμά, «ώσπου έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο για τοπική αναισθησία».

Σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις, που το δέρμα έχει αναπτυχθεί και η τρίχα έχει ενσωματωθεί σ’ αυτό, οι γιατροί κάνουν μια τομή στο πλάι του δαχτύλου για να κοπεί αποτελεσματικά το ξένο σώμα.

Ευτυχώς, στην περίπτωση του γιου της Sara, η τρίχα βγήκε τελικά χωρίς να γίνει επέμβαση.

Μιας και είναι αδύνατον να γνωρίζουν πως τυλίχτηκε η τρίχα στο δαχτυλάκι του μωρού, οι γονείς υποθέτουν ότι είχε πέσει μέσα στις πατούσες από το φορμάκι του και τυλιγόταν σιγά σιγά με τις κινήσεις του ποδιού του.

«Να ελέγχετε συχνά τα δαχτυλάκια του μωρού σας για τρίχες που μπορεί να έχουν μπλεχτεί ανάμεσά τους», προειδοποιεί τώρα η μαμά, «και να τις αφαιρείτε αμέσως. Αν δείτε την παραμικρή κοκκινίλα, τρέξτε αμέσως στον παιδίατρό σας. Αν δεν μπορεί να τη βγάλει εκείνος, θα σας πει να πάτε στα επείγοντα».

Πηγή: cafemom.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta