Η NASA δεν προσέλαβε ιερείς και θεολόγους Για Να Προετοιμάσουν Τον Κόσμο Για Εξωγήινους

Ακολουθεί διορθωμένη μορφή του άρθρου
Ισχυρισμός:
Η NASA προσλαμβάνει ιερείς και θεολόγους για να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους.

Συμπέρασμα:
Η NASA δεν προσέλαβε ιερείς και θεολόγους. Το πρόγραμμα του Κέντρου Θεολογικής Έρευνας (CTI) που χρηματοδοτήθηκε από τη NASA και το Ίδρυμα John Templeton διήρκησε από το 2015 ως το 2018. Σε αυτό συμμετείχαν μελετητές από τον τομέα των κοινωνικών επιστημών και εξέτασαν τον αντίκτυπο της βιοαστρονομίας στην κοινωνία. Σκοπός του προγράμματος δεν ήταν να παρέχει συμβουλές στη NASA.

Σε άρθρα ενημερωτικών ιστοσελίδων εντοπίστηκε ο ισχυρισμός ότι η NASA προσλαμβάνει ιερείς και θεολόγους προκειμένου να προετοιμάσουν τους ανθρώπους για ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους.

Παραδείγματα: pronews.gr, tovima.gr, in.gr, makeleio.gr

Στιγμιότυπο από το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο in.gr.
Στα εξεταζόμενα δημοσιεύματα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

Η Εταιρία Διαστήματος των ΗΠΑ λοιπόν προσέλαβε 24 θεολόγους και επιστήμονες ιερείς που θα βοηθήσουν στην πρόβλεψη του πως θα αντιδράσουν πολιτισμοί και θρησκείες σε διάφορα μέρη της γης στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας επαφής.

Επιπρόσθετα, γίνεται ο ισχυρισμός ότι το 2014 το Κέντρο Θεολογικής Έρευνας (CTI) του πανεπιστημίου Princeton είχε λάβει επιχορήγηση από τη NASA για να πραγματοποιήσουν έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο. Σε ορισμένα από τα εξεταζόμενα άρθρα μάλιστα, δηλώνεται ότι ανάμεσα στα άτομα που προσέλαβε η NASA είναι ο Βρετανός κληρικός Dr. Andrew Davison.

Ως πηγή χρησιμοποιούνται tweets που πραγματοποιήθηκαν στους λογαριασμούς Prophecy Daily και 3.142 (π).

Τι ισχύει
Πράγματι η NASA και το Ίδρυμα John Templeton χρηματοδότησαν από το 2015 ως το 2018 μια διεπιστημονική έρευνα του Κέντρου Θεολογικής Έρευνας (CTI) για τις κοινωνικές επιπτώσεις της βιοαστρονομίας. Η βιοαστρονομία είναι ένας διεπιστημονικός κλάδος που επικεντρώνεται στην εξέταση της ζωής πέρα από τη Γη. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της NASA:

Οι ερευνητές και οι μελετητές που συμμετείχαν σε αυτή την έρευνα δεν προσλήφθηκαν από τη NASA, αλλά έλαβαν χρηματοδότηση μέσω του CTI για τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας.

Ακόμη, δήλωσε ότι η NASA από το 1998 χρηματοδοτεί προγράμματα που επικεντρώνονται στις κοινωνικές επιπτώσεις της βιοαστρονομίας, ανάμεσα στα οποία συγκαταλέγεται και ο αντίκτυπος που θα έχει στην κοινωνία η εύρεση ζωής σε άλλους πλανήτες.

Ο διευθυντής του CTI, William Storrar, είπε στο ΑP ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτήθηκε από τη ΝASA είχε ως στόχο να συγκαλέσει μελετητές από τις ανθρωπιστικές επιστήμες για να συζητήσουν σχετικά με την έρευνα στον κλάδο της βιοαστρονομίας και τις κοινωνικές επιπτώσεις που θα έχει. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν θεολόγοι, ακαδημαϊκοί που μελετούν θέματα που σχετίζονται με τη θρησκεία, φιλόσοφοι και ακαδημαϊκοί που μελετούν τον τομέα της λογοτεχνίας. Οι επιστημονικοί προβληματισμοί που ανέκυψαν εκδόθηκαν με τη μορφή μονογραφιών ή άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Όπως ο ίδιος ανέφερε, σκοπός του προγράμματος δεν ήταν να παρέχει συμβουλές στην NASA.

O Dr. Andrew Davison από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, που παρουσιάζεται σε κάποια από τα υπό εξέταση άρθρα ως ένα από τα άτομα που προσλήφθηκαν από τη NASA, ήταν ένας από τους μελετητές που συμμετείχε στο πρόγραμμα του CTI. O ίδιος επιβεβαίωσε στο ΑΡ ότι “δεν προσελήφθη άμεσα ούτε έλαβε μισθό” από τη NASA ή το CTI. Ανέφερε ότι όσο συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα πληρωνόταν από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Ο Dr. Davison, που μελετά τις συνέπειες της βιοαστρονομίας στη χριστιανική θεολογία, ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο «Βιοαστρονομία και Χριστιανικό δόγμα».

Συμπέρασμα
Η ΝASA δεν έχει προσλάβει κανέναν ιερέα ή θεολόγο για να προετοιμάσει τους ανθρώπους για ενδεχόμενη επαφή με εξωγήινους. Η NASA μαζί με το Ίδρυμα John Templeton χρηματοδότησαν από το 2015 ως το 2018 ένα πρόγραμμα του Κέντρου Θεολογικής Έρευνας (CTI) για την μελέτη των κοινωνικών επιπτώσεων της βιοαστρονομίας. Το πρόγραμμα απευθυνόταν γενικότερα σε ερευνητές από το χώρο των κοινωνικών επιστημών.

Related posts

Κέρδισε 5 εκατομμύριο 24χρονος στο λόττο: Δε δίνει ούτε ευρώ στην οικογένειά του – «Θέλουν να τους πληρώσω τα χρέη»

Ευρωεκλογές 2024: «Λιώσαμε» με τον μικρούλη – 10 μηνών ο μικρότερος ψηφοφόρος

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα