Frank Sinatra: Η Ζωή της «Φωνής», Η Αγάπη Της Μαφίας Και Η Τελευταία Του Αυλαία!

Frank Sinatra: Η Καριέρα, Η Αγάπη Της Μαφίας Και Η Τελευταία Του Αυλαία!

Frank Sinatra: Swoonatra, Η Φωνή, La Voz, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Όποιο ψευδώνυμο κι αν επιλέξει κανείς, ένα δεν αλλάζει. Ο Frank Sinatra ήταν ο Ένας.

Eκείνος που έκανε παρέα με τους Προέδρους των ΗΠΑ, με τη Μαφία και συνδέθηκε με μερικές από τις ωραιότερες γυναίκες της εποχής του. Ο μοναδικός Franky γεννήθηκε πριν από 106 χρόνια, στις 12 Δεκεμβρίου του 1915.

“Πολλοί μου λένε ότι είμαι πολύ τυχερός. Αυτό που έχω να απαντήσω είναι ότι η τύχη δεν είναι αρκετή αν δεν ξέρεις να πουλάς καλά τον εαυτό σου την κατάλληλη στιγμή. Από κει και πέρα, χρειάζεται ταλέντο για να το κρατήσεις” Frank Sinatra

Ο σπουδαιότερος, ίσως, Αμερικανός τραγουδιστής του 20ού αιώνα. Μορφή συμβολική της αμερικανικής κουλτούρας με ογκώδες μουσικό έργο, που περιλαμβάνει πάνω από 1400 ηχογραφήσεις. Τιμήθηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Ρόναλντ Ρήγκαν, το 1985 και με το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου το 1997.

Απέσπασε συνολικά έντεκα βραβεία Grammy- ανάμεσά τους και το βραβείο για τη συνολική προσφορά του-βραβείο Όσκαρ β` ανδρικού ρόλου για την ταινία ” “Όσο υπάρχουν άνθρωποι”, το 1953. Η προσωπική του ζωή ιδιαίτερα ταραχώδης και περιπετειώδης που τον τοποθέτησε συχνά στο προσκήνιο. Ο Sinatra όχι μόνο ταρακούνησε, παρακίνησε και εκτόξευσε τη βιομηχανία της μουσικής και του κινηματογράφου σε μια νέα εποχή, αλλά και πρωτοστάτησε.

O Francis Albert `Frank` Sinatra ήταν πάντα ένα ακατέργαστο διαμάντι. Γεννημένος στο Χόμποκεν του Νιου Τζέρσεϊ, ο Φρανκ ήταν το μοναχοπαίδι Σικελών μεταναστών γονέων.
Αν και τώρα αναγνωρίζεται ως ένας αδύνατος τραγουδιστής, φημολογείται ότι ο Φρανκ ζύγιζε 13,5 κιλά κατά τη γέννηση. Η μητέρα του, με το παρατσούκλι «Dolly», ήταν και η ίδια μαία, χρεώνοντας 50 $ για κάθε μωρό που γεννούσε.

Η αγάπη για τη μουσική εδραιώθηκε στα ταπεινά χρόνια του γυμνασίου του Frank, όταν τραγούδησε στο glee club του Demarest High School. Αφού μαγεύτηκε από μια παράσταση του Μπινγκ Κρόσμπι στα μέσα της δεκαετίας του 1930, ο Φρανκ αποφάσισε να το κάνει ως τραγουδιστής.

As Time Goes By” στο νυχτερινό κέντρο Riobamba, 1943.

Στον πρώτο του ρόλο όπου δεν τραγουδούσε, ο Frank πρωταγωνίστησε ως Ιταλοαμερικανός στρατιώτης στο δράμα From Here to Eternity. Το δυνατό, μαγευτικό στυλ υποκριτικής του στον ρόλο του Στρατιώτη Angelo Maggio εδραίωσε τον Sinatra ως την βαριά παρουσία στην οθόνη που θα παρέμενε για το υπόλοιπο της ζωής του.

Ο Frank κέρδισε το Όσκαρ Β` Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του και γρήγορα καταλήφθηκε από την Capitol Records.

Frank Sinatra and Donna Reed (R) holding Oscars while posing w. presenter, actress Mercedes McCambridge, for Best Supporting Actors in the movie

Ο Frank Sinatra και η Donna Reed (δεξιά) κράτησαν τα Όσκαρ Β` Ανδρικού Ρόλου που έλαβαν στην ταινία «From Here to Eternity» ενώ πόζαραν την παρουσιάστρια και ηθοποιό Mercedes McCambridge , 1954.

“Η καλύτερη εκδίκηση είναι τεράστια επιτυχία.”

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1950, η επιτυχία του Frank με την Capitol Records είχε αρχίσει να μειώνεται. O σταρ αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του δισκογραφική εταιρεία, την οποία ονόμασε Reprise. Στη συνέχεια αγοράστηκε από τον γίγαντα της ψυχαγωγίας Warner Bros και έγινε μια από τις πιο παραγωγικές δισκογραφικές στην ιστορία της μουσικής.

Η Ethel Merman και ο Frank Sinatra τραγούδησαν το ντουέτο «You`re the Top» σε μια προκαταρκτική πρόβα για το «Anything Goes», που παρουσιάστηκε στις «The Colgate Comedy Hour», 1954.

Ο Dean Martin και ο Frank Sinatra, 1958.

Ο Frank Sinatra βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του τη στιγμή που οι ήχοι του swingin της δεκαετίας του `60 είχαν αρχίσει να βουίζουν.

Έγινε πρωτοσέλιδο στο Φεστιβάλ Τζαζ του Νιούπορτ το 1965, τιμήθηκε με το βραβείο Grammy Lifetime Achievement και ήταν τακτικά πρωτοσέλιδο στο Caesar`s Palace, στο Λας Βέγκας. Τα χαρακτηριστικά κουλ και κοφτερά κοστούμια του είχαν γίνει αμέσως αναγνωρίσιμα.

Το 1966 έφτασε στο Νο. 1 του Billboard με τους Strangers in the Night, σύροντας απαλά ένα Grammy στο δρόμο. Ο Frank διεκδίκησε επίσης το Νο. 1 για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες το 1967. Ο ηλικιωμένος pops παρέδωσε περήφανα τα ηνία στην κόρη του Nancy στο αθάνατο, ζαχαρούχο ντουέτο τους Something Stupid.

Εκείνη την περίοδο γεννήθηκε επίσης το My Way, ένα ειλικρινές, συγκινητικό κύκνειο άσμα που θα γινόταν ένα από τα πιο αγαπημένα μουσικά κομμάτια που έχουν ηχογραφηθεί ποτέ.

Ο Frank Sinatra τραγούδησε το “Close to You” στο στούντιο ραδιοφωνικών εκπομπών του CBS, καθώς τον κοίταζε η θαυμάστριά του Rita Stearns, η νικήτρια του διαγωνισμού “Why I Like Frank Sinatra”, 1944.

Ο “διευθυντής” Frank Sinatra κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας « Only the Brave», 1964.

O Frank έκανε πολλά περισσότερα από το να ασχολείται με την πολιτική. Ο σταρ διαμόρφωσε μια εύθραυστη αλλά βαθιά σχέση με τον Πρόεδρο J. F. Kennedy εργαζόμενος στην προεκλογική του εκστρατεία το 1960.

Όταν ο Πρόεδρος επισκέφτηκε το σπίτι του Sinatra, αναφέροντας τη συμμετοχή του Frank με το γνωστό αφεντικό της μαφίας Σαμ Τζιάνκανα, σταμάτησαν κάθε επαφή . Ο Frank τελικά στράφηκε στο αντίθετο άκρο του πολιτικού φάσματος, μένοντας πιστός στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τη δεκαετία του 1970.
Μετά τον θάνατο του Sinatra, ο Reagan είπε :

“Ο ήχος του ρεφρέν του ουρανού είναι λίγο πιο φωτεινός και πιο όμορφος… Το χρυσό δώρο του Frank τον έκανε σύμβολο του Χόλιγουντ. Τραγούδησε για πραγματικούς ανθρώπους και αληθινά συναισθήματα. Τα τραγούδια και η μουσική του ξεπερνούν την εποχή και τον χρόνο.”

“Μου αρέσουν οι έξυπνες γυναίκες. ‘Οταν βγαίνω έξω μαζί τους δεν προσπαθώ να τις κοντράρω” Frank Sinatra

Απέκτησε τρία παιδιά με πρώτη του σύζυγο, Nancy Barbato. Παντρεύτηκε ακόμα τρεις φορές με την Ava Gardner, τη Mia Farrow και την Barbara Marx.

O Frank Sinatra με την Ava Gardner.

O Frank Sinatra με τη Mia Farrow στο κατάστρωμα του γιοτ Southern Breeze, 1965.

Η τελευταία αυλαία

Αν και η φήμη του άνθισε και η επιρροή του συνέχισε να διευρύνεται, η καριέρα του Frank στην υποκριτική και στο τραγούδι άρχισε σταδιακά να επιβραδύνεται. Η θεαματική τελική του παράσταση έλαβε χώρα το 1995, στο Palm Desert Marriot Ballroom στην Καλιφόρνια.

Η ψυχαγωγική καριέρα του Sinatra διήρκεσε εκπληκτικά 50 χρόνια και στις 14 Μαΐου 1998, μια καρδιακή προσβολή που τον οδήγησε στον θάνατό του σε ηλικία 82 ετών.

Ο Billy Joel σχολίασε κάποτε: «Η φωνή του Frank Sinatra έχει περισσότερη ευγλωττία από ότι μπορώ να πω με απλά λόγια», οπότε σκεφτήκαμε ότι θα αφήσουμε τον τελευταίο λόγο στον ίδιο τον άντρα…

«Θα ήθελα να με θυμούνται ως έναν άνθρωπο που πέρασε μια υπέροχη ζωή, έναν άνθρωπο που είχε καλούς φίλους, καλή οικογένεια… Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να ζητήσω τίποτα περισσότερο από αυτό, στην πραγματικότητα».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του