Οι άνθρωποι που μιλάνε στον εαυτό τους δεν είναι τρελοί. Στην πραγματικότητα είναι ιδιοφυίες

“Αν ήμουν η κρέμα σώματός μου, που θα ήμουν;», λέω σε κανέναν, ενώ ψάχνω στο διαδίκτυο για την αγαπημένη μου λοσιόν. Στη συνέχεια: “Αχά! Εδώ είσαι. Μπήκες κάτω από το κρεβάτι μου. ”

Μιλάω στον εαυτό μου πολύ. Και δεν εννοώ μόνο στην ησυχία του σπιτιού μου. Μιλάω στον εαυτό μου, ενώ περπατάω στο δρόμο, όταν είμαι στο γραφείο μου ή όταν είμαι για ψώνια.

Το να σκέφτομαι φωναχτά με βοηθά να υλοποιήσω αυτό που σκέφτομαι. Με βοηθάει να έχουν νόημα τα πράγματα.

Με κάνει επίσης να φαίνομαι τρελή. Οι τρελοί άνθρωποι μιλούν στον εαυτό τους, έτσι δεν είναι; Συνομιλούν με τις φωνές μέσα στο κεφάλι τους. Αν φωνάζετε σε κανέναν, σκέφτονται ότι είστε ψυχασθενής.

Είμαι βέβαιη ότι πολλοί άνθρωποι με έχουν δει να περιφέρομαι στους δρόμους της πόλης να σκέφτονται, “Ο εθισμός στο κρακ κάνει κακό.”

Είμαι βέβαιη ότι με βλέπουν ανησυχητικά παρόμοια με το Γκόλουμ στον “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, όταν μιλάει στο “πολύτιμο του”.

Λοιπόν, το αστείο είναι στην επικριτική ματιά που μου ρίχνουν διάφοροι στο τρένο. (Με την ευκαιρία, σας βλέπω!).

Μιλώντας στον εαυτό σας, αποδεικνύεται, ότι είναι σημάδι μεγαλοφυΐας.

Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στη γη μιλάνε στον εαυτό τους. Δείτε τους εσωτερικούς μονολόγους από τους μεγαλύτερους στοχαστές. Κοιτάξτε την ποίηση! Κοιτάξτε την ιστορία!

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μίλησε στον εαυτό του. Δεν ήταν κοινωνικός, όταν μεγάλωνε, και προτίμησε να τα κρατάει για τον εαυτό του.

Το Einstein.org αναφέρει ότι “συνήθιζε να επαναλαμβάνει προτάσεις του για τον εαυτό χαμηλά.”

Έτσι, μπορείτε να δείτε; Δεν είμαι η μόνη, και δεν είμαι τελείως τρελή. Είμαι απλά πολύ έξυπνη. Χα!

Μιλώντας στον εαυτό σας κάνει το μυαλό σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Σε μια μελέτη που τυπώνεται στην Τριμηνιαία Εφημερίδα της Πειραματικής Ψυχολογίας, οι ψυχολόγοι Ντάνιελ Swigley και Gary Lupya υπέθεσαν ότι όταν μιλάμε για τον εαυτό σας ήταν πραγματικά επωφελές.

Είμαστε όλοι ένοχοι, έτσι δεν είναι; Θα μπορούσαμε επίσης να το γιορτάσουμε και να μελετήσουμε τα οφέλη.

Σε ένα πείραμα, ο Swigley και o Lupya έδωσαν σε 20 άτομα το όνομα ενός αντικειμένου (όπως ένα καρβέλι ψωμί ή ένα μήλο), που τους είπαν να βρούνε στο σούπερ μάρκετ.

Κατά την πρώτη σειρά πειραμάτων, οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένη να σιωπούν. Στο δεύτερο σετ, επανέλαβαν το όνομα του αντικειμένου φωναχτά καθώς έψαχναν για αυτό στο κατάστημα.

Σύμφωνα με το Live Science, τα υποκείμενα βρήκαν το αντικείμενο με μεγαλύτερη ευκολία όταν μιλούσαν στον εαυτό τους κατά την αναζήτηση. Λέγοντας τα πράγματα φωναχτά ενεργοποιεί τη μνήμη.

Μιλώντας δυνατά στον εαυτό σας βοηθάει μόνο όταν ξέρετε τι χρειάζεστε.

Αν θέλετε να βρείτε κάτι, λέγοντας το όνομα του αντικειμένου δυνατά είναι χρήσιμο μόνο όταν είστε εξοικειωμένοι με την εμφάνισή του.

Πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό που ψάχνετε. Αλλιώς, θα μπερδέψετε τον εαυτό σας. Σύμφωνα με τον Lupyan:

Μιλώντας στον εαυτό σας, δεν είναι πάντα χρήσιμο – αν δεν ξέρετε πραγματικά με τι ένα αντικείμενο μοιάζει, λέγοντας το όνομά του δεν θα έχει καμία επίδραση ή να σας επιβραδύνει. Εάν, από την άλλη πλευρά, γνωρίζετε ότι οι μπανάνες είναι κίτρινες και έχουν ένα συγκεκριμένο σχήμα, λέγοντας μπανάνα, ενεργοποιείτε αυτές τις οπτικές ιδιότητες του εγκεφάλου για να σας βοηθήσει να τις βρείτε.

Με άλλα λόγια, δεν έχει νόημα κάτι χωρίς να ξέρετε με τι έχετε να κάνετε. Αν ξέρετε τι χρειάζεστε και εκφράζετε με λέξεις το όνομά του, θα αυξήσετε τις πιθανότητές να το βρείτε.

Ως παιδί, μαθαίνετε μιλώντας στον εαυτό σας.

Τα μωρά μαθαίνουν να μιλούν ακούγοντας τους μεγάλους και μιμούνται αυτό που λένε. Η ομιλία έχει να κάνει με την πρακτική.

Πρέπει να ακούσουμε τις φωνές μας για να μάθετε πώς να τα χρησιμοποιούν.

Πρέπει να ακούσουμε τις φωνές μας για να μάθουμε πώς να τις χρησιμοποιούμε.

Σύμφωνα με τη Live Science, “η αυτο-οδηγούμενη ομιλία μπορεί να βοηθήσει στη συμπεριφορά των παιδιών, δίνοντας συμβουλές στα παιδιά βήμα-βήμα μέσα από εργασίες, όπως το να δέσουν τα κορδόνια τους.”

Σκεφτείτε όλα τα παιδιά που ξέρετε. Δεν τα έχετε δει να μιλάνε στον εαυτό τους όταν παίζουν με ένα παιχνίδι αυτοκίνητο ή το αγαπημένο τους λούτρινο ζωάκι;

Ένα μικρό παιδί μπορεί να παραμείνει εστιασμένο, μιλώντας μέσα από τα προβλήματά του.

Εάν ένα μικρό παιδί παίζει με τα αυτοκίνητα παιχνίδια του, θα μπορούσε να πει, “Το μικρό αυτοκίνητο μπορεί να χωρέσει μέσα από αυτή την πόρτα του γκαράζ, αλλά το μεγάλο φορτηγό είναι πολύ μεγάλο.” Την ίδια στιγμή, ο ίδιος θα δοκιμάσει ποια από τα αυτοκίνητα χωράει μέσα στο γκαράζ παιχνίδι.

Ένα παιδί μαθαίνει να μιλάει μέσω των ενεργειών του. Με αυτόν τον τρόπο, θυμάται για το μέλλον πώς έλυσε το πρόβλημα. Μιλώντας δυνατά βοηθά να βγάλει κάποιο νόημα

Μιλώντας στον εαυτό σας βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας.

Αυτό που με βοηθάει περισσότερο όταν μιλάω στον εαυτό μου είναι ότι είμαι σε θέση να οργανώσω τις αμέτρητες τρελές σκέψεις που τρέχουν αχαλίνωτα μέσα στον εγκέφαλο μου.

Το να ακούω τα προβλήματα μου ηρεμεί τα νεύρα μου. Γίνομαι ο θεραπευτής του εαυτού μου: Η εξωτερίκευση της φωνής μου βοηθά να επεξεργαστώ μέσα μου τα προβλήματα μου.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Linda Sapadin, μιλώντας φωναχτά στον εαυτό σας βοηθά να επικυρώσετε σημαντικές και δύσκολες αποφάσεις. «Σας βοηθά να αποσαφηνίσετε τις σκέψεις σας, να δείτε είναι σημαντικό και να ισχυροποιήσετε οποιεσδήποτε αποφάσεις.”

Ο καθένας ξέρει τον καλύτερο τρόπο για να λύσει ένα πρόβλημα είναι να το συζητήσει. Δεδομένου ότι είναι το πρόβλημά σας, γιατί να μην το κάνετε με τον εαυτό σας;

Μιλώντας στον εαυτό σας βοηθά να πετύχετε τους στόχους σας.

Κάνοντας μια λίστα με τους στόχους και καθορίζοντας την επίτευξή τους μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε. Μπορεί να είναι συντριπτικό.

Μιλώντας στον εαυτό σας μέσα από αυτούς τους στόχους είναι ένας πολύ πιο σταθερός τρόπος για την επίτευξή τους. Εάν κάνετε μόνοι σας τη διαδικασία, κάθε βήμα θα φαίνεται λιγότερο δύσκολο και πιο περιεκτικό.

Τα πράγματα θα σας φαίνονται ξαφνικά πιο εφικτό, και θα είναι λιγότερο ανήσυχοι με την λύση στο πρόβλημα.

Όπως το θέτει η Sapadin, «Λέγοντας τους στόχους σας δυνατά εστιάζει την προσοχή σας, ενισχύει το μήνυμα, ελέγχει τα συναισθήματα και μειώνει τους περισπασμούς.”

Μιλώντας στον εαυτό σας σημαίνει ότι είστε αυτοδύναμοι. Όπως και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος “ήταν ιδιαίτερα προικισμένος και απέκτησε από νωρίς στη ζωή του τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα ταλέντα του,” οι άνθρωποι που μιλούν στον εαυτό τους είναι πολύ ικανοί και υπολογίζουν μόνο στον εαυτό τους για να καταλάβουν τι χρειάζονται.

Εμείς “οι τρελοί” είμαστε οι πιο αποτελεσματικοί και ευφυείς. Παίρνουμε το χρόνο να ακούσουμε την εσωτερική μας φωνή, δυνατά και είμαστε υπερήφανοι!

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta