Γιατί οι Γυναίκες με ΤΑΤΤΟΟ έχουν περισσότερη Αυτοπεποίθηση;

Αν χρειαστήκατε μια δικαιολογία για να κάνετε ένα τατουάζ, έχουμε την τέλεια δικαιολογία για εσάς: μια νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες με 4 ή περισσότερα τατουάζ έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση από εκείνους που δεν έχουν τατουάζ.

Η μελέτη, με τίτλο “Τατουάζ, το φύλο και ευημερία μεταξύ των αμερικανικών φοιτητών,” έχει οριστεί να δημοσιευθεί στο περιοδικό Κοινωνικών Επιστημών το 2016. Οι ερευνητές ρώτησαν 2.395 φοιτητές από έξι πανεπιστήμια και παρατήρησαν ότι οι γυναίκες με τέσσερα ή περισσότερα τατουάζ έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση από συμφοιτητές τους που δεν είχαν κανένα τατουάζ.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει επειδή η τέχνη του σώματος γίνεται βαθύτερο μέρος της ταυτότητας ενός ατόμου.

Ο Jerome Koch, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης στο πανεπιστήμιο του Τέξας, είπε ότι “αντί να μιλάμε για αποκλίνουσα συμπεριφορά, έχει να κάνει με την ευεξία. Θέλαμε να μάθουμε, σε ποιο βαθμό η απόκτηση του τατουάζ συσχετίζεται με μια αίσθηση ευεξίας ή με μια μεγαλύτερη αίσθηση του εαυτού μας.”

Some good stuff here. #brokenarttattoo #MisterSwan #jeremyswan @brokenarttattoo

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jeremy Swan Tattoo Artist (@mister_swan) στις

Δυστυχώς, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι γυναίκες με τέσσερα ή περισσότερα τατουάζ ανέφεραν υψηλότερα ποσοστά κατάθλιψης και αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν περισσότερες φορές από όσους είχαν 0-3 τατουάζ. Φυσικά, δεν έχει κάθε γυναίκα με τατουάζ ιστορικό κατάθλιψης.

Υπάρχουν αδυναμίες σε αυτή τη μελέτη. Για παράδειγμα, ο μεγαλύτερος αριθμός των τατουάζ που ένας συμμετέχων θα μπορούσε να υποβάλει στη μελέτη ήταν “4 ή περισσότερα” και η μελέτη δεν λαμβάνει επίσης υπόψη το μέγεθος ή την τοποθέτηση των τατουάζ.

Βασικά, αυτό σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες με 4 μικρά τατουάζ π.χ. στο δάχτυλο αναλύθηκαν με τον ίδιο τρόπο όπως και κάποιος με δύο μισά μανίκια, ένα τατουάζ στη πλάτη, και τατουάζ στο πόδι, το οποίο τεχνικά θα μπορούσε να θεωρηθεί ως 4 τατουάζ, ανάλογα με τον ορισμό του χρήστη.

Τα δεδομένα υποδεικνύουν ότι οι γυναίκες που μελετήθηκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα τατουάζ ως μια μορφή θεραπείας ή αυτο-έκφρασης, αφού βίωσαν σημαντικά γεγονότα στη ζωή τους ή είχαν προσωπικές τραγωδίες.

Υπάρχουν πολλοί από εμάς με τατουάζ που δεν έχουν ιστορικό ψυχικής ασθένειας, και ακόμα και αν έχουμε, μπορεί να μην είχε καμία σχέση με το τατουάζ. Μερικοί από εμάς θέλουν απλά να αποθανατίσουν την αγάπη τους με ένα τατουάζ για τον Χάρι Πότερ, ενώ ορισμένες γυναίκες κάνουν τατουάζ για να καλύψουν ουλές από τραύματα ή ουλές μαστεκτομής.

Ανεξάρτητα από το λόγο που κάνετε ένα τατουάζ, έχετε τώρα μια έρευνα για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό σας: ότι αυτή η τέχνη του σώματος, σας κάνει ακόμα πιο σίγουρους για τον εαυτό σας, και εμείς θα συμφωνήσουμε σε αυτό.

Credit: hellogiggles.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta