9 Ξεκάθαρα Σημάδια ότι η Σχέση σας ΔΕΝ πάει άλλο και Πρέπει οπωσδήποτε να Χωρίσετε

Όταν πρόκειται για τις σχέσεις, δεν υπάρχει χρυσός κανόνας ή κάποιος εγχειρίδιο για να ακολουθήσουμε. Κανείς δεν μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αν θα συνεχίσετε να είστε μαζί, να είστε ο εαυτός σας, να είστε το θύμα ή να είστε ευτυχισμένοι. Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν θα τελειώσει μια σχέση ή θα παλέψετε για αυτή.

Βρήκαμε 9 χαρακτηριστικά μιας αδιέξοδης σχέσης. Εάν μπορείτε να ταυτιστείτε με κάποιο από αυτά, τελειώστε την το συντομότερο δυνατόν.

1. Είστε δυστυχισμένοι στη σχέση σας.

Αν νιώθετε συχνά δυστυχισμένοι, άβολα, αγχωμένοι, ή ακόμη και επιβαρυμένοι, είναι το πρώτο και πιο σημαντικό σημάδι ότι είστε σε μια καταστροφική και αδιέξοδη σχέση.

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, και παραδεχτείτε ότι βρίσκεστε σε μια «τοξική» σχέση. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε τι «οφέλη» φέρνει αυτή η σχέση σε σας. Για παράδειγμα, σας γλιτώνει από το φόβο της μοναξιάς, ή είστε πολύ φοβισμένοι για να είστε μόνοι σας και σας αρέσει να εξαρτάστε οικονομικά και συναισθηματικά από το σύντροφό σας.

2. Δεν μπορείτε να είστε ο εαυτός σας όταν βρίσκεστε με τον σύντροφό σας.

Όταν είστε με το «σωστό» πρόσωπο που δεν χρειάζεται να υποκρίνεστε τίποτα: μπορείτε να είστε ο εαυτός σας. Μπορείτε να είστε ανόητοι και αδέξιοι και μην αισθάνεστε ενοχές γι ‘αυτό. Όταν είστε μαζί σας συμπεριφέρεστε φυσιολογικά, σαν να ήσασταν μόνοι σας.

Αν μέσα στη σχέση σας θα πρέπει να στρέφεστε στις υποκριτικές σας ικανότητες πολύ συχνά, στερείτε από τον εαυτό της την εμπειρία του να είστε αυθεντικοί, που σας κρατάει πίσω από την ανάπτυξη της σχέσης σας.

3. Ο σύντροφός σας σας ελέγχει συνεχώς.

Προσέξτε αν ο σύντροφός σας σας κατασκοπεύει, παρακολουθεί τις συνομιλίες σας στο τηλέφωνο, στα social media και τα e-mail, θέλει να μοιράζεστε τα πάντα μαζί τους, ακόμη και απαιτεί να του παραδίνετε το μισθό σας.

Τέτοιοι σύντροφοι υποκρίνονται ότι το κάνουν από αγάπη και φροντίδα. Στην πραγματικότητα, παίρνουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής σας με τη μορφή της συναισθηματικής κακοποίησης και εισβάλλουν στον προσωπικό σας χώρο. Αυτό είναι απαράδεκτο σε μια σχέση.

4. Ζείτε σε απομόνωση

Ο αγαπημένος σας προσπαθεί να σας απομονώσει από τους φίλους και την οικογένειά σας, σας απαγορεύει από τη χρήση του τηλεφώνου ή του αυτοκινήτου σας, ή ίσως ακόμη και να σας αποτρέπει να βρείτε μια καλή δουλειά; Αυτά είναι κόκκινες σημαίες σε μια σχέση.

Είναι μια μορφή ενδοοικογενειακής βίας που οδηγεί στην ψυχολογική και οικονομική εξάρτηση από το σύντροφό σας.

5. Ο σύντροφός σας είναι πολύ ζηλιάρης.

Έχετε σχέση με κάποιον που είναι υπερβολικά ζηλιάρης και κτητικός και σας δημιουργεί δημόσιες σκηνές, ελέγχει τις κλήσεις σας, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κ.λ.π.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι αγάπη. Είναι μια μορφή ψυχολογικής κακοποίησης, και δεν πρέπει να αγνοηθεί.

6. Ο σύντροφός σας πάντα υποτιμά εσάς και τα επιτεύγματά σας

Ήρθε η ώρα να φύγετε αν ακούτε συχνά ακούμε από το σύντροφό σας ότι είστε απλώς ένα συνηθισμένο άτομο με μέτρια επιτεύγματα. Προσπαθεί να σας πείσει ότι δεν θα σας εκτιμήσει ποτέ κανείς, αλλά το χειρότερο είναι ότι θα αρχίσετε να πιστεύετε ότι είναι αλήθεια.

Είναι ο σύντροφός σας, ο οποίος χρειάζεται βοήθεια, όχι εσείς! Προφανώς, έχει προβλήματα με την αυτοπεποίθηση του και προσπαθεί να ανεβάσει την χαμηλή αυτοπεποίθησή του, υποβαθμίζοντας εσάς.

7. Είναι σχεδόν αδύνατο να προγραμματίσετε το μέλλον σας μαζί.

Ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά μιας λειτουργικής σχέσης; Η αμοιβαία εμπιστοσύνη, η αίσθηση της ασφάλειας, καθώς και τα κοινά σχέδια για το μακρινό μέλλον. Είναι όλα διαφορετικά σε μια μη υγιή σχέση: δεν έχετε καν βραχυπρόθεσμα σχέδια, και προσπαθείτε να βρείτε μια δικαιολογία γιατί είστε ακόμα μαζί.

Αν δεν μιλάτε ποτέ ή δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε το μέλλον σας, αυτό είναι ένα σημάδι ότι βρίσκεστε σε μια τοξική σχέση που οδηγεί στο πουθενά.

8. Ο σύντροφός σας προσπαθεί πάντα να σας κάνει να αισθάνεστε ενοχές.

Ο σύντροφός σας προσπαθεί πάντα να ρίξει το φταίξιμο σε σας για ό, τι συμβαίνει στη σχέση σας. Ως αποτέλεσμα, συχνά αισθάνεστε σαν να πρέπει να εξηγήσετε κάτι, αν και δεν θα έπρεπε.

Ο χειραγωγός σας δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Θα κάνει τα πάντα για να σας κάνει να αισθανθείτε ενοχές, επιτυγχάνοντας τους στόχους τους.

9. Ανεξέλεγκτα επεισόδια παρορμητικής επιθετικότητας.

Μερικές φορές ακόμη και οι ψύχραιμοι αυτοί μπορούν ξεσπάσουν, αλλά δεν θα πρέπει να είναι κάτι κοινό. Εάν ο σύντροφός σας θυμώνει εύκολα, ειδικά όταν η κατάσταση δεν είναι τόσο αγχωτική, τέτοια σχέση μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Η ανεξέλεγκτη παρορμητική επιθετικότητα οδηγεί πάντα σε συναισθηματική, οικονομική και φυσική βία.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta