8 Ύπουλες Αιτίες της Κατάθλιψης που δεν Πρέπει να Αγνοήσετε. Δείτε ΠΩΣ να τις Αποφύγετε!

Η κατάθλιψη είναι η ψυχική ασθένεια που συναντάται περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 15 έως 44 ετών. Όταν ένα άτομο πέσει στην κατάθλιψη, μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί η ρίζα του προβλήματος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατάθλιψη συχνά προκύπτει από πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Το άγχος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση και οι κακές συνήθειες ύπνου μπορούν όλα να αυξήσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης. Κάνοντας μερικές αλλαγές στη ζωή σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης.

Γνωρίστε οκτώ κρυφές αιτίες της κατάθλιψης και πώς να τα αποφύγετε:

1. Υπερβολική σκέψη

Αν σκέφτεστε υπερβολικά, ξέρετε ότι είναι δύσκολο να το σταματήσετε. Αλλά συνεχώς επαναλαμβάνοντας συνεχώς στο μυαλό σας τα πράγματα, σας ρίχνει ψυχολογικά. Βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώσετε και να καθαρίσετε το μυαλό σας. Μπορεί να ασκηθείτε, να ξεκουραστείτε παρέα με έναν στενό φίλο ή να περάσετε λίγο χρόνο στη φύση. Η εύρεση ενός τρόπου για να ελέγξετε τις συνήθειές σας είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσετε τις αρνητικές σκέψεις.

2. Χαμηλή αυτοεκτίμηση

Η κοινωνία ακολουθεί πολλά πρότυπα ομορφιάς και πολλοί άνθρωποι επηρεάζονται αρνητικά από αυτά. Οι άνδρες και οι δύο γυναίκες μπορούν να πέσουν θύματα της κατάθλιψης, εξαιτίας της χαμηλής αυτοεκτίμησης, λόγω προβλημάτων όπως η εικόνα του σώματος ή η κοινωνική κατάσταση. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αληθινή ευτυχία προέρχεται από μέσα μας. Μάθετε να αποδέχεστε τον εαυτό σας και θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

3. Οικονομικά προβλήματα

Έχοντας χρέη μπορεί να είναι εξαιρετικά αγχωτικό και όσο περισσότερο εσείς ασχολείστε με αυτό, τόσο πιο πολύ σας βυθίζουν οι σκέψεις. Αναζητήστε μια λύση αντί να παρατείνετε το πρόβλημα. Δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό, περιορίστε τις δαπάνες, βρείτε ένα σχέδιο αποπληρωμής ή συμβουλευτείτε έναν οικονομικό σύμβουλο.

4. Προβλήματα σχέσεων

Ένας δύσκολος χωρισμός μπορεί να προκαλέσει συναισθήματα κατάθλιψης. Ίσως να νομίζετε ότι ποτέ δεν θα βρείτε ξανά την αγάπη, ή ότι δεν την αξίζετε. Οι χωρισμοί δεν είναι ποτέ εύκολοι, αλλά ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεπεράσετε, είναι να περνάτε χρόνο με τους αγαπημένους σας. Αφήστε τους να είναι δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να ξεχάσετε τον πόνο σας, όσο επανέρχεστε στις δυνάμεις σας.

5. Περιμένοντας το χειρότερο

Αν περιμένετε συνεχώς το χειρότερο, αυτό θα συμβεί. Σκέφτεστε ότι το αφεντικό σας σας μισεί ή αναμένετε ότι το ραντεβού σας θα πάει στραβά και αυτό σας γεμίζει με αρνητικότητα. Μια θετική νοοτροπία μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή σας. Εστιάστε στο παρόν, αντί να ανησυχείτε τόσο πολύ για το μέλλον. Προσπαθήστε να απολαύσετε τη ζωή σας, αντί να την αφήσετε να σας προσπερνάει.

6. Γήρανση

Πολλοί άνθρωποι έχουν το φόβο ότι μεγαλώνουν, πράγμα που σημαίνει μεγαλύτερη ανησυχία με κάθε έτος που περνάει. Για να ξεφύγετε από τους φόβους σας, σκεφτείτε όλα όσα έχετε πετύχει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Σκεφτείτε την οικογένειά σας, τους φίλους σας, την καριέρα σας ή τις σπουδές σας. Επικεντρωθείτε σε όλα τα υπέροχα πράγματα που έχετε κερδίσει στη διάρκεια της ζωής σας.

7. Πένθος

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να προκαλέσει τεράστια θλίψη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Αν χάσετε κάποιον που αγαπάτε, επιτρέψτε στον εαυτό σας να εκδηλώσετε τα συναισθήματά σας αντί να προσπαθείτε να τα κρατήσετε μέσα σας. Μην κλείνετε απ’ έξω άλλους που θέλουν να βοηθήσουν. Περάστε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας που σας αγαπούν και νοιάζονται για σας και μην φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια.

8. Κακές συνήθειες ύπνου

Η στέρηση ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης. Όταν στερείστε ύπνο, το σώμα σας δεν έχει χρόνο να αναπληρώσει τα εγκεφαλικά σας κύτταρα. Ως αποτέλεσμα, ο εγκέφαλός σας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει σωστά, γεγονός που σας καθιστά πιο ευάλωτους στην κατάθλιψη. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε 7-9 ώρες τη νύχτα για να κρατήσει το σώμα και το μυαλό σας υγιές.

Credit: DavidWolfe

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta