7 Σκληρές Αλήθειες που Πρέπει να Γνωρίζετε αν Θέλετε να Πάρετε τη Ζωή σας στα Χέρια σας

Ίσως φτάσατε σε μια ορισμένη ηλικία και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι η ζωή σας δεν είναι ακριβώς όπως θα θέλατε. Όλοι μεγαλώνουν και μαθαίνουν με διαφορετικό ρυθμό. Επειδή οι φίλοι σας είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχετε πετύχει το ίδιο. Αλλά μέρος του να είστε ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι ως άτομο είναι να ζείτε μια ζωή για την οποία νιώθετε περήφανοι. Αν δεν είστε εκεί που θέλετε να είστε, στερείτε από τον εαυτό σας την αληθινή ευτυχία και την εσωτερική γαλήνη.

Μάθετε 7 σκληρές αλήθειες που πρέπει να ακούσετε αν θέλετε να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας:

1. Οι αντιδράσεις σας είναι το πρόβλημα

Αν έχετε την τάση να βρίσκεστε σε ατυχείς καταστάσεις, τη μία μετά την άλλη, πιθανώς δεν ευθύνεται η κακή τύχη. Είναι πιθανόν ο τρόπος με τον οποίο αντιδράτε σε καταστάσεις να σας κρατούν πίσω από το να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή. Εσείς είστε το άτομο που αποφασίζει πόσο θα θυμώσετε ή θα αναστατωθείτε όταν συμβαίνει κάτι, πόσο καιρό θα μείνετε έτσι και πόσο διάστημα θα αφήσετε να επηρεάζει τη ζωή σας.

2. Δεν μπορείτε να αποφύγετε να παίρνετε ρίσκα

Ακόμα κι αν δεν είστε ριψοκίνδυνοι εκ φύσεως, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσετε. Ποτέ δεν θα φτάσετε εκεί που θέλετε στη ζωή, αν αποφεύγετε τα ρίσκα και τις ευκαιρίες. Σταματήστε να λέτε στον εαυτό σας ότι η δουλειά σας ή η σχέση σας ή η ζωή σας είναι «αρκετά καλή». Αντίθετα, πάρτε το ρίσκο που απαιτείται για να την κάνετε ακόμα καλύτερη!

3. Θα μετανιώσετε το χρόνο που περνάτε στα κοινωνικά μέσα

Πολλοί άνθρωποι είναι εθισμένοι στα social media. Αν περνάτε ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάθε μέρα, χάνετε όλα όσα είναι πραγματικά σημαντικά. Με απλά λόγια, σπαταλάτε το χρόνο σας. Αν θέλετε να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, αφήστε το τηλέφωνό σας και αρχίστε να δίνετε σημασία στον κόσμο γύρω σας. Ταξιδέψτε, εξερευνήστε, δοκιμάστε νέα πράγματα και βρείτε το πάθος σας.

4. Θα πρέπει πάντα να έχετε αρκετά χρήματα για ό, τι πραγματικά έχει αξία

Τα χρήματα δεν αγοράζουν την ευτυχία, αλλά μέρος του να έχετε τη ζωή σας στα χέρια σας είναι να μπορείτε να κάνετε προϋπολογισμό των χρημάτων σας. Ανεξάρτητα από το πόσα βγάζετε, θα πρέπει πάντα να έχετε αρκετά χρήματα για πράγματα που είναι σημαντικά. Αν δεν το κάνετε, καθίστε και δημιουργήστε έναν προϋπολογισμό για να αναλάβετε τον έλεγχο των οικονομικών σας. Ήρθε η ώρα να σταματήσετε να ξοδεύετε χρήματα σε υλικά αντικείμενα που δεν έχουν σημασία.

5. Οι άλλοι δεν σκέφτονται για εσάς

Αν συνεχώς ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, θα στερήσει τη χαρά σας. Θα σας στεναχωρήσει και θα σας εμποδίσει να δημιουργήσετε τη ζωή που θέλετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τη δική τους ζωή για να νοιαστούν για εσάς, οπότε σταματήστε να ανησυχείτε για το αν σας συμπαθούν ή όχι οι άλλοι. Αποδεχτείτε ποιος πραγματικά είστε και βρείτε την εσωτερική σας γαλήνη για να δημιουργήσετε μια ζωή για την οποία θα είστε περήφανοι.

6. Κανένας άλλος δεν μπορεί να σας ολοκληρώσει

Μερικοί άνθρωποι περνούν ολόκληρη τη ζωή τους ψάχνοντας για το άλλο τους μισό, περιμένοντας να νιώσουν ολοκληρωμένοι από κάποιον άλλο. Ενώ το να βρείτε κάποιον που σας αγαπά και σας καταλαβαίνει είναι ένα υπέροχο συναίσθημα, είναι σημαντικό να μην βασιστείτε σε κάποιον άλλο για την ευτυχία σας. Αν αισθάνεστε ένα κενό, πιθανότατα προέρχεται από κάτι εσωτερικό που πρέπει να καταλάβετε μόνοι σας. Πρέπει να μάθετε πώς να αγαπάτε και να αποδεχτείτε τον εαυτό σας, πριν έρθει κάποιος άλλος.

7. Κατηγορώντας τους άλλους σας κάνει πιο αδύναμους

Όσο λιγότερες ευθύνες αναλαμβάνετε για τις ενέργειές σας, τόσο πιο αδύναμοι γίνεστε. Κατηγορώντας τους άλλους, δε θα βελτιώσει την κατάστασή σας. Αν θέλετε να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να το δουλέψετε αυτό. Να είστε ειλικρινείς για τις αδυναμίες σας και να αναλάβετε την ευθύνη για το πού βρίσκεστε στη ζωή. Θα σας δώσει τη δύναμη που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τυχόν μελλοντικές προκλήσεις.

Credit: DavidWolfe

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta