66χρονη πηγαίνει στο Νοσοκομείο νομίζοντας πως είναι Έγκυος. Όταν οι Γιατροί της είπαν την Αλήθεια, ΠΑΓΩΣΕ…

Όταν μια 66χρονη πήγε στον γιατρό της, εκείνος σκέφτηκε αμέσως ότι φαινόταν να είναι έγκυος. Αλλά όταν η Vicky Lord του έδειξε την πρησμένη κοιλιακή της χώρα και περιέγραψε τα συμπτώματα, τελικά η εγκυμοσύνη δεν φαινόταν και τόσο πιθανή σαν εκδοχή.

Παρ’όλο που υπήρχε πιθανότητα να είχε όγκο, οι γιατροί δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι μέχρι να κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις. Κανονίστηκε να της κάνουν υπέρηχο. Και μετά ανακάλυψαν ότι επρόκειτο για όγκο – είχε έναν όγκο 33 εκατοστών μέσα στην κοιλιά της και δεν ήξεραν αν ήταν θανατηφόρος ή όχι.

Έπρεπε να κάνουν κι άλλες εξετάσεις. Ευτυχώς όμως, βγήκαν αρνητικές – ο όγκος ήταν καλοήθης. Το ότι δεν ήταν καρκινικός όγκος δεν σήμαινε ότι μπορούσαν να τον αφήσουν στο σώμα της. Της προκαλούσε δυσκολία στην αναπνοή και πόνο στην πλάτη. Προκαλούσε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και καούρες. Ο όγκος έκανε την ζωή της Lord πολύ δύσκολη και δυσάρεστη.

Τελικά, οι γιατροί ανακάλυψαν τι ακριβώς ήταν – κύστη στις ωοθήκες. Είναι πολύ συνηθισμένες στις γυναίκες, αλλά δεν έχουν τόσο ορατά συμπτώματα και δεν είναι βλαβερές. Αλλά ο όγκος της Lord είχε μεγαλώσει τόσο που δυσκόλευε την καθημερινότητα της και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Παρ’όλο που Lord είχε γεννήσει 4 παιδιά, είχε πάντα αδύνατο σώμα – μέχρι που εμφανίστηκε η κύστη. Παρά την υγιεινή διατροφή και την τακτική γυμναστική, σοκαρίστηκε όταν παρατήρησε ότι πήρε 16 κιλά σε μόλις 2 μήνες.

Επειδή είχε πάρει τα κιλά κατά την διάρκεια των διακοπών, στην αρχή νόμιζε ότι ίσως ήταν από το πολύ φαγητό. Αλλά μετά εμφανίστηκε ο πόνος και η κοιλιά της άρχισε να προεξέχει, οπότε κατάλαβε ότι συνέβαινε κάτι πιο σοβαρό.

Όπως έγραψε η Jane Grainger, «Είχα κύστη στις ωοθήκες και παραλίγο να πεθάνω – είναι πολύ σοβαρό.»

Ναι, αν δεν είχαν απομακρύνει την κύστη εγκαίρως, πιθανόν να αιμορραγούσε ή να πάθαινε θλάση – δεδομένης της ταχείας ανάπτυξης του όγκου. Είχε κουραστεί να την κοιτάζει ο κόσμος νομίζοντας ότι ήταν έγκυος, κι έτσι κανόνισε το χειρουργείο με τον γιατρό της – ανυπομονούσε να αφαιρέσει την κύστη και να συνεχίσει την ζωή της.

«Αλλά ήξερα ότι ήταν αδύνατον να είμαι έγκυος, γιατί ήμουν 65 χρονών και είχα κάνει υστερεκτομή, γι’αυτό δεν καταλάβαινα τι συνέβαινε.» Οι κύστεις στις ωοθήκες είναι πολύ συχνές και υπάρχουν πάνω από 3 εκατομμύρια καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Mayo Clinic: «Οι κύστεις στις ωοθήκες είναι κύστεις γεμάτες υγρά μέσα ή στην επιφάνεια των ωοθηκών… Οι περισσότερες κύστεις δεν έχουν συμπτώματα και φεύγουν από μόνες τους. Μια μεγάλη κύστη στις ωοθήκες μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στην κοιλιακή χώρα.

Αν μια μεγάλη κύστη πιέζει την ουροδόχο κύστη, μπορεί να νιώθετε την ανάγκη να ουρήσετε πιο συχνά, γιατί έχει περιορισμένη χωρητικότητα… Ζητήστε ιατρική βοήθεια σε περίπτωση: ξαφνικού, έντονου πόνου στην κοιλιακή ή πυελική χώρα ή πόνο που συνοδεύεται από πυρετό ή εμετό.»

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta