6 Μυστηριώδη Ιστορικά Αντικείμενα που Ακόμη και Σήμερα οι Επιστήμονες αδυνατούν να Εξηγήσουν την Προέλευσή τους

Οι γιγάντιες πέτρινες σφαίρες της Κόστα Ρίκα
Αυτές οι μυστηριώδης πέτρες είναι ενδιαφέρουσες όχι μόνο για το τέλεια σφαιρικό σχήμα τους, αλλά και λόγω της άγνωστης προέλευσής τους και τον σκοπό ύπαρξής τους.

Ανακαλύφθηκαν το 1930 από τους εργαζομένους για την εκκαθάριση της ζούγκλας. Οι τοπικοί μύθοι λένε ότι οι μυστηριώδεις σφαίρες ήταν γεμάτες με χρυσό, αλλά ανατίναξαν μερικές από αυτές, ανακάλυψαν ότι ήταν κενές.

Κανείς δεν γνωρίζει ποιος τις δημιούργησε σφαίρες ή γιατί το έκαναν. Είναι πιθανό να συμβόλιζαν τα ουράνια σώματα ή να χρησιμοποιούνταν ως οριοθέτες των συνόρων διαφόρων φυλών.

Η μπαταρία της Βαγδάτης
Φαίνεται ότι οι Μεσοποτάμιοι είχαν το προβάδισμα για το πως να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια πολύ πριν από εμάς. Στη δεκαετία του 1930, ένα μυστηριώδες τεχνούργημα ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής που δεν απέχει πολύ από τη Βαγδάτη. Η λεγόμενη “μπαταρία της Βαγδάτης” ήταν ένα βάζο 13εκατοστών, με με διαβρωμένη ράβδο σιδήρου που προεξείχε από το στόμιο. Ένας κύλινδρος χαλκού βρέθηκε στο εσωτερικό του δοχείου και στο εσωτερικό του κυλίνδρου υπήρχε άλλη μία ράβδος σιδήρου.

Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για μια αρχαία μπαταρία, ικανή να παράγει ηλεκτρικό ρεύμα 1 volt.

Το χειρόγραφο Βόινιτς
Το χειρόγραφο Βόινιτς είναι ίσως το πιο μυστηριώδες βιβλίο στον κόσμο. Ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, είναι γραμμένο σε μια ανεξιχνίαστη γλώσσα και οι σελίδες του είναι γεμάτες ανεξήγητα σύμβολα και παράξενες απεικονίσεις.

Αυτό που κάνει το χειρόγραφο τόσο ασυνήθιστο είναι το γεγονός ότι είναι γραμμένο σε ένα εντελώς μοναδικό αλφάβητο που δεν έχει τίποτα κοινό με οποιοδήποτε γνωστό σύστημα γραφής. Δεν έχει αποκωδικοποιηθεί ακόμη και σήμερα.

Χρυσά ειδώλια των Ίνκας
Αυτά τα χρυσά μυστηριώδη ειδώλια που βρέθηκαν στη Νότια Αμερική θυμίζουν ιπτάμενες μηχανές. Η πηγή έμπνευσής τους παραμένει άγνωστη.

Το 1996, ο Γερμανός κατασκευαστής μοντέλων αεροσκάφους Algund Eeboom και ο Peter Belting, φαίνεται να επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι τα ειδώλια ήταν ιπτάμενες μηχανές. Κατασκεύασαν ακριβή αντίγραφά τους σε μεγαλύτερο μέγεθος και είναι εξοπλισμένα με κινητήρες και συστήματα ελέγχου.

Τα δύο μοντέλα δεν ήταν μόνο σε θέση να απογειωθούν με επιτυχία, αλλά και εκτελούσαν ελιγμούς ακόμη και με τους κινητήρες εκτός λειτουργίας.

Ο δίσκος της γενετικής
Αυτό το αξιοσημείωτο τεχνούργημα φαίνεται να απεικονίζει αντικείμενα και διαδικασίες που οι σύγχρονοι επιστήμονες ήταν σε θέση να παρατηρήσουν μόνο μέσα από τα μικροσκόπια! Ειδικότερα, οσο απίστευτο κι αν φαίνεται, ο “δίσκος της γενετικής” φαίνεται να δείχνει τη σύλληψη και την ανάπτυξη του ανθρώπινου εμβρύου. Εκτός απ’ αυτό, οι εικόνες απεικονίζουν μια πραγματικά παράξενη εκδοχή του ανθρώπινου κεφαλιού.

Ο δίσκος είναι κατασκευασμένος από εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό το οποίο κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως να φτιάχτηκε και το οποίο θεωρητικά θα ήταν αδύνατο για μια αρχαία κοινωνία.

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα από τα παλαιότερους γνωστούς μηχανισμούς υπολογιστών, ίσως ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής στην ιστορία, ο οποίος έχει ένα εξαιρετικά σύνθετο σχέδιο.
Μετά από δεκαετίες έρευνας, οι ιστορικοί καθόρισαν ότι ο μηχανισμός είχε ως στόχο να δείξει τη θέση του Ήλιου και της Σελήνης και την κίνηση των πλανητών στον ουρανό, καθώς και την πρόβλεψη ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων, ακόμη και σημαντικά γεγονότα στη Γη, όπως οι αρχαίο Ολυμπιακοί αγώνες.

Credits: Bright Side

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta