28 Απλές Αλλαγές που θα Σας Βοηθήσουν να Γίνετε ένα Διαφορετικό Άτομο

Είναι γνωστό ότι χρειάζονται μόλις 30 μέρες για να αποκτήσετε μια νέα συνήθεια. Το πιο δύσκολο μέρος είναι το ξεκίνημα. Η παρακάτω λίστα περιέχει 28 ιδέες, που όλες τους μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα μήνα.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να διαλέξετε 2-5 και να τις δοκιμάζετε καθημερινά για τις επόμενες 30 μέρες. Μόλις τις ενσωματώσετε στη ζωή σας, διαλέξτε μερικές ακόμα και κάντε το ίδιο για τον επόμενο μήνα.

1. Χρησιμοποιήστε λέξεις που ενθαρρύνουν τη χαρά. Από το απλό παράδειγμα “τι κάνεις;” απαντήστε “είμαι θαυμάσια!”. Περάστε τις επόμενες 30 μέρες χρησιμοποιώντας λέξεις που θα χαρίσουν σε εσάς και τους άλλους ένα χαμόγελο!
2. Δοκιμάστε κάτι νέο κάθε μέρα.
3. Κάντε μια ανιδιοτελή πράξη καλοσύνης καθημερινά. Κάντε κάτι που θα προσφέρει ένα χαμόγελο σε κάποιον που το χρειάζεται ή θα τον κάνει να υποφέρει λιγότερο
4. Μάθετε και κάντε εξάσκηση μια νέα δεξιότητα κάθε μέρα.
5. Μάθετε σε κάποιον άλλο κάτι νέο κάθε μέρα.
Ίσως είναι μαγειρική, μαθηματικά ή να κάνει ποδήλατο. Αφιερώστε τις επόμενες 30 μέρες σε κάποιον, μοιράζοντας μαζί το ταλέντο και την εμπειρία σας.
6. Αφιερώστε μια ώρα την ημέρα σε κάτι που είστε παθιασμένοι.
7. Συμπεριφερθείτε ευγενικά και με σεβασμό προς όλους, ακόμα και σε αυτούς που είναι αγενείς μαζί σας. Σημαίνει ότι είστε αρκετά ώριμοι για να ελέγξετε τα συναισθήματά σας.
8. Συγκεντρωθείτε στο να είστε θετικοί πάντα. Δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων, ακόμα και όταν τα πράγματα δε πάνε, όπως θα θέλατε.
9. Αναγνωρίστε το μάθημα ζωής σε άβολες και δύσκολες καταστάσεις που έχετε βιώσει.
10. Δώστε βάση και απολαύστε τη ζωή, ακριβώς όταν συμβαίνει. Ζήστε τη στιγμή, μην ζείτε στο παρελθόν, ούτε να περιμένετε να έρθει το μέλλον.
11. Απαλλαγείτε από ένα πράγμα κάθε μέρα για 30 μέρες. Περιτριγυριζόμαστε από περιττά πράγματα παντού: στο σπίτι, στο γραφείο. Διαλέξτε ένα άχρηστο αντικείμενο και χαρίστε το ή ανακυκλώστε το.
12. Δημιουργήστε κάτι νέο σε 30 μέρες ή λιγότερο. Αφήστε τη δημιουργικότητα σας ελεύθερη να εκφραστεί.
13. Μην πείτε κανένα ψέμα για 30 μέρες. Σταματήστε να απατάτε τον εαυτό σας και τους άλλους και μιλήστε ανοιχτά μέσα από την καρδιά σας, λέγοντας την αλήθεια.
14. Ξυπνήστε 30 λεπτά νωρίτερα κάθε μέρα. Θα πάτε ήρεμα στη δουλειά σας, χωρίς άγχος και αφηρημάδα.
15. Παρατήστε 3 κακές συνήθειες για 30 μέρες. Διαλέξτε 3 συνήθειες που σας κάνουν κακό σωματικά ή πνευματικά και απαλλαγείτε από αυτές.
16. Παρακολουθήστε 30 λεπτά λιγότερο τηλεόραση κάθε μέρα. Κλείστε την τηλεόραση και βγείτε έξω.
17. Καθορίστε ένα μακροπρόθεσμο στόχο και δουλέψτε τον για μία ώρα κάθε μέρα.
18. Διαβάστε ένα κεφάλαιο από ένα καλό βιβλίο κάθε μέρα.
19. Κάθε πρωί παρακολουθήστε ή διαβάστε κάτι που σας εμπνέει.
20. Κάντε κάτι μετά το μεσημεριανό που σας κάνει να γελάτε.

21. Γυμναστείτε για 30 λεπτά καθημερινά για 30 μέρες.
22. Αντιμετωπίστε ένα φόβο σας κάθε μέρα. Περάστε μια ώρα κάθε μέρα για τις επόμενες 30 μέρες αντιμετωπίζοντας άμεσα ένα φόβο που σας κρατάει πίσω στη ζωή.
23. Μαγειρέψτε καθημερινά μια καινούρια, υγιεινή συνταγή.
24. Περάστε 10 λεπτά από το βραδινό σας, σκεφτόμενοι τι πήγε καλά. Αυτή η διαδικασία θετικής σκέψης θα σας υπενθυμίσει τις μικρές ευλογίες της ζωής σας και θα σας βοηθήσει να γιορτάσετε τη προσωπική σας επιτυχία.
25. Κάντε μια συζήτηση με κάποιον που μιλάτε σπάνια.
26. Αφήστε στην άκρη μια σχέση που σας πληγώνει συνεχώς. Κρατήστε στη ζωή σας ανθρώπους που σας αγαπάνε, σας παρακινούν, σας ενθαρρύνουν και σας κάνουν χαρούμενους.
27. Συγχωρέστε κάποιον που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.
28. Καταγράψτε κάθε μέρα με μια φωτογραφία και μια παράγραφο. Αργότερα στη ζωή σας αυτές οι φωτογραφίες και οι καταγραφές θα σας θυμίσουν ενδιαφέρουσες αναμνήσεις, που αλλιώς θα είχατε ξεχάσει.

Δοκιμάστε μερικές συμβουλές και αλλάξτε θετικά τη ζωής σας προς το καλύτερο. Μοιραστείτε αυτές τις υπέροχες συμβουλές με τους φίλους σας!

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta