20 Σημαντικά πράγματα που ΠΡΕΠΕΙ να έχετε Καταφέρει μέχρι τα 30 σας για να Νιώθετε Σπουδαία όταν θα είστε 50!

H ιστοσελίδα Quora διεξήγαγε μια έρευνα, όπου ρωτούσαν άτομα από 50 και πάνω τι συμβουλές θα έδιναν στους τριαντάρηδες για ένα ευτυχισμένο μέλλον. Οι απαντήσεις τους ήταν πολύ απλές, αλλά ταυτόχρονα και πολύ σοφές. Παρακάτω συγκεντρώσαμε 20 συμβουλές για καλύτερη ζωή από άτομα με μεγάλη εμπειρία.

1. Μη καπνίζετε. Αν ξεκινήσατε τώρα, σταματήστε. Είναι ακριβό, μυρίζει άσχημα και είναι 100% σίγουρο ότι θα προκαλέσει προβλήματα υγείας.

2. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό. Θέλετε ρυτίδες και γερασμένο δέρμα; Κάντε ηλιοθεραπεία χωρίς αντηλιακό!

3. Ξεκινήστε να αποταμιεύετε χρήματα. Ακόμα και αν είναι λίγα, γιατί δε ξέρετε αργότερα που μπορεί να χρησιμεύσουν.

4. Διατηρήστε (ή επιδιορθώστε) σχέσεις με γονείς και αδέρφια. Ακόμα και αν έχετε περίπλοκες σχέσεις μαζί τους, οι οικογενειακοί δεσμοί είναι σημαντικοί. Σύντομα θα καταλάβετε ότι η οικογένεια είναι το πιο πολύτιμο πράγμα που έχετε.

5. Συλλέξτε αναμνήσεις αντί για πράγματα. Είστε το σύνολο των εμπειριών σας. Μη ξυπνήσετε όταν είστε 50 και συνειδητοποιήσετε ότι χαραμίσατε τη ζωή σας συγκεντρώνοντας πράγματα. Οι αναμνήσεις δεν χάνουν την αξία τους και δεν καίγονται.

6. Ανταποδώστε. Δώστε στους άλλους για να νιώσετε την καλοσύνη της προσφοράς. Όπως και να το κάνετε, κάντε το όμως με τη καρδιά και τη ψυχή σας και μη περιμένετε αντάλλαγμα.

7. Ξεκινήστε κάποιο άθλημα. Δραστηριοποιηθείτε τώρα και θα είστε πιο υγιείς στα 50 σας. Μη πάρετε βάρος και κάντε τακτική γυμναστική. Φροντίστε τον εαυτό σας.

8. Μάθετε να είστε επάρκεις με όσα έχετε. Αν νιώθετε επαρκείς με όσα έχετε, τότε θα έχετε πιο ευτυχισμένη ζωή.

9. Μη καθυστερείτε να κυνηγήσετε τους στόχους της ζωής σας. Θέλετε να αγοράσετε ένα σπίτι; Να κάνετε παιδιά; Να γράψετε ένα βιβλίο; Να σπουδάσετε; Να αλλάξετε καριέρα; Τότε ξεκινήστε σήμερα. Ήρθε η ώρα να τα τολμήσετε!

10. Κοιμηθείτε. Κοιμηθείτε ποιοτικά και την ίδια ώρα κάθε μέρα.

11. Φροντίστε τα δόντια σας. Πάτε στον οδοντίατρο σήμερα κιόλας! Επιδιορθώστε τα χαλασμένα δόντια και φροντίστε την στοματική υγιεινή σας!

12. Να είστε περίεργοι. Βγείτε από το σπίτι και ζήστε μια περιπέτεια. Ζήστε μια σπουδαία εμπειρία που θα γίνει ανάμνηση. Θα χαμογελάτε όταν το σκέφτεστε όταν θα γεράσετε.

13. Σταματήστε να τρώτε πρόχειρο φαγητό. Ξεκινήστε υγιεινή διατροφή στα 30 σας, για να είστε υγιείς στα 50 σας.

14. Διαβάστε τουλάχιστον 10 βιβλία τη χρονιά. Το μυαλό σας δε σταματάει ποτέ να αναπτύσσεται, γι’ αυτό λοιπόν εξασκήστε το με χρήσιμα πράγματα.

15. Μάθετε να διαλογίζεστε. Η λίστα με τα πλεονεκτήματα είναι άπειρη, σας κοστίζει μόνο ελάχιστον χρόνο την ημέρα, η αλλαγή στη ζωή και τους ανθρώπους που αγαπάτε θα είναι εκπληκτική.

16. Ταξιδέψτε. Τα ταξίδια θα σας πάνε σε μέρη που θα σας αναγκάσουν να νοιαστείτε για πράγματα που είναι πιο σημαντικά από εσάς. Θα βιώσετε την αληθινή περιπέτεια και δε θα ζείτε μέσα στο φόβο.

17. Σταματήστε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους. Βρείτε το δικό σας μονοπάτι στη ζωή και να είστε δυνατοί.

18. Κρατήστε ημερολόγιο. Σίγουρα θα ξεχάσετε περισσότερα από τις πολύτιμες αναμνήσεις σας από όσα θα θυμάστε. Οι σημειώσεις σας θα σας διασκεδάσουν και θα χαρίσουν στιγμές χαράς στην οικογένειά σας.

19. Φροντίστε τους φίλους σας. Διαλέξτε άτομα που σας βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σας. Γελάστε παρέα και κρατήστε επαφή μαζί τους.

20. Αγοράστε το δικό σας σπίτι. Όλοι χρειάζονται το δικό τους μέρος. Και μέχρι να φτάσετε τα 50 σας, θα το έχετε ξεπληρώσει.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta