13 Χρήσιμες Συμβουλές που θα σας Βοηθήσουν να Σπάσετε τον Πάγο στην Πρώτη σας Συνάντηση!

1. Δείξτε ενδιαφέρον στον άνθρωπο με τον οποίο συνομιλείτε. Στους ανθρώπους αρέσει να μιλάνε για τον εαυτό τους, άρα για να σπάσετε τον πάγο, αφήστε τους να μιλάνε. Ακούστε προσεκτικά και προσπαθήστε να δείξετε ενδιαφέρον.

2. Αποφύγετε τις ερωτήσεις με απάντηση ναι/όχι. Κάντε ερωτήσεις ανοιχτού τύπου. Για παράδειγμα, αντί να ρωτήσετε, «Περνάς καλά», ρωτήστε, «Πώς σου φαίνεται αυτή η εκδήλωση;»

3. Αφήστε τον άλλο να σας εξηγήσει τα πράγματα που δεν ξέρετε. Αν το άτομο με το οποίο συνομιλείτε σας αναφέρει κάτι καινούριο, ζητήστε του να σας το εξηγήσει. Έτσι, η συζήτηση θα κρατήσει περισσότερο.

4. Διαβάστε ειδήσεις. Μπορεί να μην σας αρέσει πολύ, αλλά είναι ένας καλός τρόπος για να αναζωογονήσετε μια συζήτηση. Μπορείτε απλά να πείτε, «Άκουσες τι έγινε εκεί;»

5. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Αν κάποιος σας αναφέρει κάτι παρόμοιο που έχετε περάσει κι εσείς, μην διστάσετε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας. Αυτό θα σας φέρει πιο κοντά.

6. Μιλήστε για θέματα όπως η οικογένεια, η δουλειά, ο ελεύθερος χρόνος και τα όνειρα του άλλου.

7. Να είστε ειλικρινείς. Αν σας αρέσουν οι μεγάλες, ευχάριστες συζητήσεις, πείτε το. Κάποιες προσωπικές ερωτήσεις είναι εντάξει, για παράδειγμα, «Τι φοβάσαι;» ή «Τι σου αρέσει περισσότερο στην ζωή σου;».

8. Μάθετε από τον καλύτερο. Παρακολουθήστε διάσημους συνομιλητές στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο και μάθετε τα μυστικά τους.

9. Τονώστε την αυτοπεποίθηση του συνομιλητή σας. Ένα κομπλιμέντο και ένα χαμόγελο μπορεί να κάνουν πολύ καλό στην συζήτηση.

10. Η εξάσκηση οδηγεί στην τελειότητα. Είτε πρόκειται για κάποιον που κάθεται δίπλα σας στο λεωφορείο, είτε για την καθαρίστρια του γραφείου, πιάστε τους κουβέντα. Με τον καιρό θα γίνετε καλύτεροι.

11. Αποφύγετε θέματα όπως η θρησκεία, η έκτρωση, η πολιτική, η οικονομία και οι πρώην.

12. Αντί για το απλό «Τι κάνεις;», μπορείτε να ρωτήσετε, «Με τι ασχολείσαι αυτές τις μέρες;». Έτσι ο συνομιλητής σας μπορεί να επικεντρωθεί σε όποιο θέμα θέλει.

13. Δεν είστε μόνοι. Να θυμάστε ότι δεν είστε οι μόνοι που αισθάνονται παράξενα σε μια τέτοια κατάσταση. Ακόμη και όσοι φαίνονται σίγουροι, αισθάνονται το ίδιο με σας. Γι’αυτό κάντε το πρώτο βήμα – αξίζει!

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta