12 Σοκαριστικές Αποκαλύψεις για το Φαγητό, που η Βιομηχανία Τροφίμων προσπαθεί να Κρατήσει Κρυφές

Όταν ψωνίζουμε στα μαγαζιά, συνήθως παίρνουμε ό,τι τραβάει το μάτι μας. Αλλά είναι σωστό αυτό; Η όμορφη εμφάνιση δεν εγγυάται καλή γεύση ή πλεονεκτήματα για την υγεία.

Σας παρουσιάζουμε παρακάτω μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε μόνο υγιεινά και φυσικά τρόφιμα.

Σκληρό τυρί

Όταν αγοράζετε σκληρό τυρί, προσέξτε το χρώμα, τις τρύπες και την υφή του: θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο, χωρίς λευκή κρούστα, οι τρύπες θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένες και αν το τυρί δεν επανέρχεται στο σχήμα του όταν το πιέζετε λίγο, μην το αγοράσετε.

Κρέας

Το φρέσκο κρέας είναι ροζ, όχι έντονο κόκκινο ή καφέ. Το λίπος θα πρέπει να είναι γυαλιστερό. Το καλό κρέας επίσης επανέρχεται στο σχήμα του και δεν κολλάει στο δέρμα.

Αλεσμένος καφές

Επιλέξτε έναν καφέ με μέτρια τιμή. Ο φτηνός δεν θα είναι καλός, ενώ ο ακριβός θα έχει την ίδια γεύση. Ο αλεσμένος καφές δεν αποθηκεύεται ποτέ σε πλαστικά δοχεία – μόνο σε γυάλινα ή μεταλλικά. Κοιτάξτε και την ημερομηνία λήξης – δεν πρέπει να ξεπερνά τους 18 μήνες.

Μέλι

Το φυσικό μέλι είναι διαφανές και έχει ομοιόμορφο χρώμα. Το ποιοτικό μέλι είναι πολύ γλυκό και έχει χαρακτηριστικό άρωμα. Ρίξτε μια σταγόνα ανάμεσα στα δάχτυλα σας: αν απορροφάται εύκολα από το δέρμα, είναι καλό.

Παγωτό

Πάντα να διαβάζετε τα συστατικά του. Αυτά που έχουν γεύση μούρων σπάνια είναι φυσικά, γι’αυτό είναι καλύτερο να επιλέξετε αυτά που περιέχουν ξηρούς καρπούς, ζαχαρωμένα φρούτα ή ζελεδάκια. Οι γρανίτες, από την άλλη, σπάνια φτιάχνονται από φυσικά υλικά.

Σοκολάτα

Πρώτο και κυριότερο, προσέξτε τα συστατικά της σοκολάτας. Όσο πιο μικρή η λίστα, τόσο καλύτερη η σοκολάτα. Η ποιοτική σοκολάτα πρέπει να περιέχει κακάο, ενώ τα παράγωγα είναι σημάδι τεχνητού προϊόντος. Επίσης, είναι καλύτερο να επιλέξτε μια σοκολάτα που περιέχει έλαιο κακάο αντί για έλαιο λαχανικών.

Ψάρια

Τα φρέσκα ψάρια έχουν μάτια που λάμπουν. Τα θολά μάτια είναι σημάδι μπαγιάτικου ψαριού. Τα βράγχια πρέπει να είναι έντονα κόκκινα ή, σπάνια ροζ (σε περίπτωση που το αίμα έχει αφαιρεθεί από τα βράγχια). Όταν πιάνετε το ψάρι στα χέρια σας, η ουρά του πρέπει να κρέμεται χαλαρά.

Ψωμί

Το φρέσκο ψωμί δεν πρέπει να είναι σκληρό, γι’αυτό ακουμπάτε το πάντα στο μαγαζί. Οι πλαστικές σακούλες βοηθάνε το ψωμί να διατηρηθεί για περισσότερο, αλλά θα χάσει την γεύση του μετά από δύο ώρες σε τέτοια συσκευασία.

Καρότα

Είναι εύκολο να επιλέξετε καλά καρότα: επιλέξτε αυτά που έχουν λιγότερο έντονο χρώμα, δεν έχουν σημάδια και είναι μικρά.

Πιπεριές

Αν η πιπεριά έχει 2-3 τμήματα, τότε είναι λίγο πικρή και έχει λιγότερα σπόρια. Αν έχει 4, θα είναι γλυκιά και με πολλά σπόρια. Επίσης, προσέξτε και το κάτω μέρος της πιπεριάς, εκεί που φουσκώνει.

Φρέσκο κρεμμυδάκι

Κοιτάξτε την γραμμή ανάμεσα στο άσπρο και το πράσινο μέρος του κρεμμυδιού. Αν ξεχωρίζει, το προϊόν είναι καλό. Αν αλλάζει σταδιακά χρώμα, τότε το κρεμμυδάκι θα είναι σκληρό.

Ζελεδάκια

Δεν είναι μυστικό ότι τα ζελεδάκια φτιάχνονται βράζοντας το δέρμα, τους τένοντες, τους συνδέσμους ή/και τα οστά των γουρουνιών και των αγελάδων με νερό. Μια υγιεινή εναλλακτική για την μαγειρική είναι το άγαρ – είναι βίγκαν και διατηρεί το φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta